Δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ τις ζημιές στα ροδάκινα από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις

Αρνητική είναι η διοίκηση του ΕΛΓΑ στις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών για ζημιές  από τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σημειώνονται τα εξής:

"Μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΛ.Γ.Α. και των Υποκαταστημάτων ΕΛ.Γ.Α. Λάρισας, Βέροιας και Κοζάνης διενήργησαν επισημάνσεις σε πληγείσες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Ημαθίας, Πέλλας και Κοζάνης. Από τις επισημάνσεις αυτές διαπιστώθηκε ότι από τις βροχοπτώσεις προξενήθηκαν άμεσες ζημιές καλυπτόμενες ασφαλιστικά σε καλλιέργειες κερασιάς, δαμασκηνιάς (κυρίως BlackDiamond), καπνού, κηπευτικών και σανοδοτικών φυτών.

Για τις ζημιές αυτές υποβάλλονται δηλώσεις ζημιάς, ενώ το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων έχει ήδη ξεκινήσει, με ικανό αριθμό γεωπόνων εκτιμητών, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα.

Επίσης, διαπιστώθηκε σημαντική απώλεια παραγωγής σε καλλιέργειες ροδακινιάς και νεκταρινιάς που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής, ζημιά όμως η οποία δεν είναι άμεση και δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α.".