Αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις οι αγρότες

Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι αγρότες, μετά την  ευρεία σύσκεψη (17/12) του κλάδου τους.

Αγρότες απ' όλη την Ελλάδα βρέθηκαν σήμερα στη Λάρισα, με πάνω από 100 αντιπροσώπους Συλλόγων και επιτροπών αγώνα, μετά από κάλεσμα της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα τους και να σχεδιάσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να κλείσουν τους δρόμους στις 23 Ιανουαρίου.

«Το συνεπές αγροτικό κίνημα θα διαμορφώσει κλίμα, ώστε να υπάρξουν αγώνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, τονίζοντας πως «τα μάτια όλων μας είναι στραμμένα στα μπλόκα, αλλά και σε κινητοποίηση με τρακτέρ στην Αθήνα».

Ο κ. Μπούτας τόνισε πως σε αυτό τον αγώνα «δεν αποκλείεται κανένας που συμφωνεί με το πλαίσιο πάλης που έχουμε και το οποίο βρίσκεται σε κατεύθυνση εναντίωσης στην κυβέρνηση την Ε.Ε και το κεφάλαιο», ενώ χαρακτήρισε «ψέματα» τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση για το φορολογικό το ασφαλιστικό, αλλά και το εισόδημα των αγροτών.

«Γίνεται μια επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης με ψέματα και για τη φορολογία και το ασφαλιστικό και ότι τάχα αυξήθηκε το εισόδημα των αγροτών, αλλά εμείς θα απαντήσουμε με αγώνες και ξεσηκωμό», είπε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής από την Καρδίτσα.

Να σημειωθεί τέλος, πως ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σχολίασε, μεταξύ άλλων, και τις δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε ότι αγρότης θα είναι αυτός που έχει 100% εισόδημα από την αγροτική δουλειά. Ο Βαγγέλης Μπούτας είπε πως αν συμβεί αυτό «ούτε 100 χιλιάδες δεν θα μείνουν οι αγρότες στην Ελλάδα», καλώντας την κυβέρνηση να αναρωτηθεί «αν ο αγροτικός κόσμος μειωθεί σε 100 χιλιάδες, θα μπορέσει η χώρα να πάρει τις χρηματοδοτήσεις που λέει κυβέρνηση;»

Πηγή: http://www.newsbomb.gr