Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στην Βέροια (βίντεο)

Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στην Βέροια πραγματοποίησαν αγρότες από την Ημαθία και την Πέλλα την Πέμπτη το πρωί. Ο λόγος ήταν οι καθυστερήσεις στις εκτιμήσεις των ζημιών στην αγροτική πολιτική αλλά και για την επιβολή φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων. Στο ψήφισμα που παρέδωσαν στον τοπικό ΕΛΓΑ αναφέρουν τα εξής: 

 

"Διαμαρτυρόμαστε για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην διαδικασία των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που προκλήθηκαν στην παραγωγή των φρούτων της περιοχής μας (ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια, δαμάσκηνα) από παγετό, χαλάζι και βροχοπτώσεις με συνέπεια την σημαντική καθυστέρηση και των αποζημιώσεων στους αγρότες.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες για την μη έγκυρη επίλυση του προβλήματος με τα έξοδα μετακίνησης των γεωπόνων - εκτιμητών του ΕΛΓΑ παρά την είσπραξη τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών ανα στρέμμα και εκτιμητικών ανα δέντρο από τους δενδροκαλιεργητές.

Διαμαρτυρόμαστε παράλληλα και για τα νεα εξοντωτικά μέτρα στην φορολογία στο Ασφαλιστικό, τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας τις τεράστιες ζημιές της συνεχιζόμενης πολιτικής με το ρώσικο εμπάργκο, το σύνολο της πολιτικής που με τα μέτρα της έχει σαν στόχο να μας θέσει εκτός παραγωγής και να παραδώσει τις περιουσίες μας στους νεοτσιφλικάδες και τις μεγάλες εταιρίες".

Δείτε τι δήλωσαν για την κινητοποίηση οι πρόεδροι των Γεωργών Βέροιας και Μαρίνος Αντύπας Τάσος Χαλκίδης, Δημήτρης Τσολάκος.