Σύσκεψη στο Υπουργείο για στήριξη των τιμών αγροτικών προϊόντων λόγω Ρωσικού εμπάργκο

Σήμερα, 7/7/2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Μάρκου Μπόλαρη, υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου και εκπροσώπων των οργανώσεων παραγωγών των νομών Ημαθίας και Κοζάνης.

Παραβρέθηκαν ο κ. Κοσμάς Βάγγας δ/ντης Α.Σ. Νάουσας, ο πρόεδρος κοινοπραξίας ομάδων παραγωγών Ημαθίας κ. Γιαννακάκης Χρήστος και ο κ. Κουτλιάμπας Νίκος πρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Βελβενδού. Επίσης παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ημαθίας κ. Αντωνίου Χρήστος, Ουρσουζίδης Γιώργος και ο βουλευτής Κοζάνης Δημητριάδης Μίμης.

Η συζήτηση αφορούσε την στήριξη των τιμών αγροτικών προϊόντων λόγω Ρωσικού εμπάργκο, στα πλαίσια σχετικού Κανονισμού της Ε.Ε. για το 2016, και στην εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος, ώστε να μην παρουσιαστούν τα γνωστά προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος.

Όλες οι πλευρές εξέφρασαν την άποψη, ότι θα πρέπει να γίνει η απορρόφηση του συνόλου των προβλεπόμενων ποσοτήτων. Για το σκοπό αυτό, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ, ώστε να ορισθεί άμεσα ο τρόπος εκμετάλλευσης του προγράμματος και να ακολουθήσει η υλοποίηση του.