Καταγγελία του "Μαρίνου Αντύπα" για την μη καταβολή εξόδων μετακίνησης στους εκτιμητές ΕΛΓΑ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Μαρίνος Αντύπας καταγγέλλει τη μη καταβολή των εξόδων μετακίνησης των υπαλλήλων - εκτιμητών του ΕΛΓΑ από την κυβέρνηση και ειδικότερα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην ανακοίνωση αναφέρει: "Οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ πρέπει να μετακινούνται στα χωριά για να κάνουν τις εκτιμήσεις για ζημιές που έχουν υποστεί καλλιέργειες ή κοπάδια ζώων. Με τη μη καταβολή των εξόδων η μετακίνησή τους έχει γίνει απαγορευτική με ό,τι επιπτώσεις έχει αυτό στους αγροτοκτηνοτρόφους.

Ο αγροτικός Σύλλογος Νάουσας Μαρίνος Αντύπας σημειώνει ότι είναι γελοίο να καθορίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως ανώτερο όριο μετακινήσεων τα 250 χλμ. μηνιαίως, με προσωπικό και όχι υπηρεσιακό αυτοκίνητο για την πραγματοποίηση των εκτιμήσεων, όταν είναι γνωστό ότι αυτές τις αποστάσεις τις καλύπτουν σε ελάχιστες ημέρες. Δηλαδή ένας γεωπόνος για να μετακινηθεί από τη Βέροια στην Πέλλα θα κάνει αυτά τα χιλιόμετρα σε λιγότερο από 5 μέρες.

Ο Αγροτικός Σύλλογος θεωρεί δικαιολογούμενη την απόφαση των γεωπόνων - γεωτεχνικών υπαλλήλων των ΕΛΓΑ να μη μετακινούνται πέρα από τα προβλεπόμενα, αφού δεν τους καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης και ζητά την άμεση αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι μετακινήσεις των εκτιμητών υπαλλήλων των ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες των εκτιμήσεων σε ζημιές που υπόκεινται οι αγροτοκτηνοτρόφοι σε καλλιέργειές τους ή στα ζώα τους και να δίνονται έγκαιρα οι αποζημιώσεις τους για το σύνολο της ζημιάς".