Ημαθιώτικα ροδάκινα στα Γιάννενα μέσω του προγράμματος διανομής οπωροκηπευτικών σε απόρους

gianakakis

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας με τον πρόεδρο της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας Χρήστο Γιαννακάκη, ώστε να ξεκινήσει για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, η διανομή φρούτων και κηπευτικών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, απόρους και ιδρύματα. Η διανομή θα ξεκινήσει μεθαύριο Τετάρτη, καταρχήν με 40 τόνους ροδάκινα. 

Πρόκειται για την υλοποίηση Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενισχύει έλληνες παραγωγούς για να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, καλύπτοντας μέρος των απωλειών που έχουν υποστεί εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο. 

Ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, σημείωσε ότι «ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ο πρώτος Δήμος με τον οποίο υπογράψαμε το σύμφωνο συνεργασίας για να ξεκινήσει το πρόγραμμα και η διανομή των φρούτων την Τετάρτη». Εξήγησε ότι τα προϊόντα θα μεταφέρονται σε φορτηγά ψυγεία στα Γιάννενα και στη συνέχεια με ευθύνη των φορέων που μετέχουν στο δίκτυο αλληλεγγύης θα φτάνουν στους δικαιούχους.