Φρόσω Καρασαρλίδου: Η υπερψήφιση του Ν/Σ για την ΕΒΖ δίνει τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ

karasarlidoy vouli

Υπερψηφίστηκε την Τετάρτη από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τη βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου δήλωσε τα εξής μετά την υπερψήφιση του Ν/Σ:

"Η ψήφιση από τη Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επαναλειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης αποδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των πραγματικών αναγκών του λαού.

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα για τον νομό Ημαθίας μιας και δίνεται η δυνατότητα να παραμείνει το εργοστάσιο στο Πλατύ ανοιχτό και να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του και η βιωσιμότητά του.

Η υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για την ΕΒΖ, σε συνδυασμό με την απόφαση για την ενίσχυση της καλλιέργειας των σακχαρότευτλων, θα δώσει στους γεωργούς το κίνητρο ώστε να ενισχυθεί η τευτλοκαλλιέργεια και να καλυφθεί η εγχώρια ζήτηση σε ζάχαρη. Θα απασχοληθούν δεκάδες εργαζόμενοι στις βιομηχανίες της. Και παράλληλα στηρίζεται η πρωτογενής παραγωγή και η οικονομία του νομού μας. Ας μην ξεχνάμε οτι ένα βασικό κομμάτι της αγροτικής παραγωγής θα στηριχθεί από τη λειτουργία της βιομηχανίας αυτής.

Η χρηματοδότηση της ΕΒΖ λύνει το άμεσο πρόβλημα επαναλειτουργίας της, όχι όμως τη βιωσιμότητά της. Για το λόγο αυτό απαιτείται ένα σχέδιο ανασυγκρότησής της ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της. Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ένταξη της ΕΒΖ στο καθεστώς ολοκληρωμένης διαχείρισης και η ένταξη της τευτλοπαραγωγής σε μόνιμο καθεστώς ενίσχυσης είναι θετικές προς την κατεύθυνση αυτή".