tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συνάντηση των Αγροτικών Συλλόγων με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Συνάντηση του ενιαίου συλλόγου αγροτών Νάουσας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αγροτικός σύλλογος Βέροιας, ο Πρόεδρος του ΠΕΚ και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του αγροτικού συλλόγου Σκύδρας.

 Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα του ΕΛΓΑ όπως η αποπληρωμή του  35% των αποζημιώσεων, η αλλαγή του κανονισμού και τα οικονομικά του οργανισμού. Η διαβεβαίωση του προέδρου ήταν ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα πληρωθεί το υπόλοιπο 35% εξ ολοκλήρου.

Επίσης τέθηκε το πάγιο αίτημα μας για συμμετοχή αγροτών στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ, απαιτήσαμε από τον πρόεδρο να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες για την απόδοση απο το δημόσιο στα ταμεία του ΕΛΓΑ του 20% του προϋπολογισμού πού οφείλει στον οργανισμό   από το 2011, ποσό που κοντεύει τα 300 εκατομμύρια.

elga agrotikos

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας

Συνάντηση πραγματοποίησε χτες Δευτέρα 22 Ιουνίου, ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο στη Βέροια.

Στη συνάντηση με τον κ. Λυκουρέντζο, συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, Βοργιάδης Χρήστος, ο Αντιπρόεδρος, Γκαλαϊτσης Δημήτριος, η Γραμματέας, Παπαδημητρίου Ελένη, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας, Γαλανομάτης Γεώργιος, το μέλος του εποπτικού, Τζωρτζίδης Αθανάσιος, καθώς και οι κύριοι Γιαννακάκης Χρήστος (Μέλος ΔΣ ΕΛΓΑ και Πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων) και Στέργιος Κύρτσιος (Πρόεδρος ΠΕΚ).

Οι εκπρόσωποι του Αγροτικού συλλόγου Ημαθίας, έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, όπως η καταβολή του υπόλοιπου 35% των περσινών αποζημιώσεων, οι φετινές ζημιές στην παραγωγή και απαίτηση για συντόμευση των διαδικασιών και γρήγορη αποπληρωμή, τόσο του 100% των ζημιών, όσο και αυτής των ΠΣΕΑ από τις περσινή φονική κακοκαιρία της 10ης Ιουλίου, τους παγετούς που προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στην παραγωγή και δεν υπήρξε αναγγελία ζημιάς, τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που οι ροδακινοπαραγωγοί βιώνουν για 4η συνεχόμενη χρονιά (έντονες και άκαιρες βροχοπτώσεις και αυξομειώσεις θερμοκρασιών) χωρίς να καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, την αναθεώρηση του καταστατικού του ΕΛΓΑ και μια σειρά προτάσεων προς τον Πρόεδρο κ. Λυκουρέντζο οι οποίες συζητήθηκαν εκτενώς και δόθηκε υπόσχεση για νέα συνάντηση στην Αθήνα.

Τέλος, αναφορά έγινε και στην αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε, εφαρμογή της τεχνολογίας, με tablet στο χωράφι και ψηφιακή καταγραφή των δεδομένων, πετυχαίνοντας την απλοποίηση της διαδικασίας εκτίμησης και την συντόμευση των αποζημιώσεων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69