tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επιδότηση της μετακίνησης εργατών γης από Πιερία προς Ημαθία ζητά από τρεις Υπουργούς ο Βελόπουλος

Σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών, σημειώνει ότι εργατικό δυναμικό από όμορους νομούς επιθυμεί, κατά την φετινή γεωργική περίοδο, να απασχοληθεί σε αγροτικές εργασίες, στην Ημαθία.

Αναφέρει ακόμη ότι έντονο είναι το ενδιαφέρον, κυρίως, από την Πιερία η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα και οι κάτοικοι εκεί βρίσκονται σε αναζήτηση απασχόλησης και το πρόβλημα έχει να κάνει με το κόστος μετακίνησης των εν δυνάμει εργατών γης.

Ο κ. Βελόπουλος υπογραμμίζει ότι σε πρώτο χρόνο, την ανάληψη αυτού του κόστους, ανέλαβε η κεντρική οργάνωση των συνεταιρισμών του νομού τους, αλλά εάν υπάρξει συνέχεια και αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων, τότε είναι προφανές ότι, θα χρειαστεί μια άλλη αντιμετώπιση.

"Στη βάση αυτή, ζητούν από την Πολιτεία οι συνεταιρισμένοι αγρότες να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης, όπως την επιδότηση των μετακινήσεων. Το δε καθεστώς των επιδοτούμενων μετακινήσεων, όπως μας τόνισαν οι ως άνω, θα δώσει τεράστια ώθηση στον κλάδο των επιβατικών συγκοινωνιών αλλά και του τουρισμού, καθώς, όπως πληροφορούμαστε, τα ΚΤΕΛ όλης της χώρας υπολειτουργούν, ενώ τα τουριστικά γραφεία της ευρύτερης περιοχής παρέδωσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας των λεωφορείων τους σε μεγάλο αριθμό.

Προτίθεσθε να προχωρήσετε, κατά το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στα Υπουργεία σας, σε άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών της Ημαθίας, δια της κάλυψης μέρους των εξόδων που απαιτούνται για τις μετακινήσεις εποχιακών ελλήνων εργατών τους από όμορους νομούς της Ημαθίας, που επιθυμούν να εργαστούν στα χωράφια της;" καταλήγει στην ερώτηση που κατέθεσε στους τρεις υπουργούς ο κ. Βελόπουλος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69