tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το ανοιξιάτικο χιόνι έκανε ζημιά στην καρπόδεση των φρούτων

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την καρπόδεση περιοχές στο νομό Ημαθίας. Καλλιέργειες φρούτων (ροδάκινα, κεράσια, αχλάδια, δαμάσκηνα, λωτοί) επλήγησαν από την ανοιξιάτικη χιονόπτωση και τα δένδρα δεν "έδεσαν" καρπούς. "Υπάρχουν χωράφια που ζημιά φτάνει το 60-65%. Τα δένδρα είναι άδεια" δήλωσε στον "Πληροφοριοδότη" ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης.

Αναφορικά με το τι έκταση έχει λάβει στο νομό η ζημιά, ο κ. Χαλκίδης σημειώνει: "Δεν έχει σε όλο το νομά ζημιά. Άλλα χωράφια επηρεάστηκαν και άλλα όχι. Αυτό που ζητάμε εμείς από τον ΕΛΓΑ είναι να προχωρήσει σε αναγγελία ζημιάς, να κάνουν δηλώσεις οι παραγωγοί και να περάσουν οι γεωπόνοι να εκτιμήσουν".

Όσον αφορά την άλλη ζημιογόνο αιτία που έπληξε την περιοχή των ενοτήτων Αποστόλου Παύλου και Αντιγονιδών, το χαλάζι, οι δηλώσεις προχωρούν αλλά αν δεν δοθεί παράταση δεν θα προλάβουν όλοι οι παραγωγοί να υποβάλλουν δηλώσεις. "Πρέπει να δοθεί μια παράταση. Ο κόσμος είναι πολύς και δεν θα προλάβουν όλοι. Δεν μπορεί να είμαστε συνέχεια με το άγχος" προσθέτει ο κ. Χαλκίδης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69