tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επαφές Φρόσως Καρασαρλίδου με ΕΛΓΑ και αγρότες για τις καταστροφές από τις πρόσφατες θεομηνίες

Με άμεση επίσκεψη στους τόπους παραγωγής και καταστροφής απάντησε η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου στο κάλεσμα των συνεταιρισμών για τις καταστροφές στις 3-4 Μαΐου λόγω της ανεμοθύελλας. Στις 5 Μαΐου επισκέφθηκε αγροκτήματα ακτινιδίων της Επισκοπής Νάουσα και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Α.Σ. Επισκοπής κ. Λογγιζίδη Δημήτριο όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που δημιούργησαν οι τελευταίες θεομηνίες. Στη συνέχεια επισκέφθηκε αγροκτήματα της περιοχής Μελίκης και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Α.Σ. Μελίκης κ. Λουκανόπουλο Απόστολο και παραγωγούς. Κοινή διαπίστωση είναι ότι οι ζημιές στα ακτινίδια είναι μεγάλες.

Επίσης, όπως ενημερώθηκε η βουλευτής, άμεση ήταν η ανταπόκριση του τοπικού ΕΛΓΑ αφού την ίδια ημέρα βγήκαν κλιμάκια για να αποτυπώσουν το μέγεθος των ζημιών και να υποβληθούν δηλώσεις για αναγγελίες ζημιών. Ωστόσο το παράρτημα του τοπικού ΕΛΓΑ Βέροιας- Πέλλας ουσιαστικά έχει εξαϋλωθεί γιατί οι ενεργοί σήμερα μόνιμοι γεωπόνοι σε υπηρεσία είναι λιγότεροι από τα δάκτυλα του ενός χεριού. Επίσης η διαδικασία ενίσχυσης του παραρτήματος με εποχικούς γεωπόνους (30-35 άτομα) έχει προς το παρόν “παγώσει” λόγω  έλλειψης χώρων διαμονής (ξενοδοχεία).

Παραμένει επιτακτικό το αίτημα προς τον υπουργό για:

- Την άμεση εκτίμηση όλων των ζημιών που προέρχονται από καιρικά φαινόμενα και την ένταξή τους στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

- Τη λειτουργία της αντιχαλαζικής προστασίας με τα αεροπλάνα και απάντηση για την μη έγκαιρη πτήση τους.

- ΑΜΕΣΑ την κάλυψη των κενών θέσεων με τους προσληφθέντες έκτακτους γεωπόνους λύνοντας το θέμα της διαμονής τους.

- Τη δημιουργία οργανογράμματος για την ένταξη του ΕΛΓΑ στην ΠΛΗΡΗ κινητικότητα, διότι με το σημερινό καθεστώς αδυναμίας μετακίνησης γεωπόνων από άλλες υπηρεσίες στον ΕΛΓΑ όταν αποχωρούν εργαζόμενοι, οδηγούμαστε στην εξαΰλωσή του (ήδη έχει αποχωρήσει πάνω από το 30% των μονίμων υπάλληλων).

- Την πληρωμή στο 100% των αποζημιώσεων για τις καταστροφές του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου και όχι σε δόσεις (για φέτος η πρώτη πληρωμή είναι το 65% της δικαιούμενης αποζημίωσης).

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69