970x250 symptoms

 novart

meimaridis

super course

proteas

ΤηλεΣύνοδος όλων των διοικήσεων αθλητικών εγκαταστάσεων της ΓΓΑ

Σήμερα. Μ.Τετάρτη, 15/4/2020, ο πρόεδρος και τα μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) της επιτροπής διοίκησης του Ε.Χ.Κ.Σελίου συμμετείχαν στην τηλεσύνοδο με τον Υπουργό, κ. Αυγενάκη, με θέμα "Προτάσεις και προετοιμασίες για την επανεκκίνηση της αθλητικής λειτουργίας, όταν δοθεί «πράσινο φως» από τους ειδικούς".

Η 2η Σύνοδος όλων των Διοικήσεων των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της χώρας, τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και περισσότερους από 100 συμμετέχοντες, μέσω τηλεδιάσκεψης.
 
Σκοπός της σημερινής τρίωρης Συνόδου ήταν η πανελλαδική προετοιμασία για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των αθλητικών υποδομών και οι προτάσεις για την κλιμάκωση δράσεων μόλις επιτραπεί η αθλητική δραστηριότητα από την ειδική επιτροπή των επιστημόνων.
 
Στη συνέχεια, ο κ. Αυγενάκης, αναφέρθηκε αναλυτικά στα γρήγορα αντανακλαστικά του Υφυπουργείου και στη σειρά προληπτικών ενεργειών που έγιναν προτού καν κλιμακωθεί στη χώρα μας ο Covid-19 (απολυμάνσεις εγκαταστάσεων, επιστολή σε Δήμους να πράξουν το ίδιο, πρόβλεψη για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες, μέριμνα εξαίρεσης των προετοιμαζόμενων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τα μέτρα απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων προτού καν να το ζητήσει η ΔΟΕ) και ζήτησε την ίδια επαγρύπνηση και ταχύτατα αντανακλαστικά από όλους όταν θα επιτραπεί η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα.
 
Αναφορά έγινε και στη συμφωνία με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση για τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω των οποίων θα απορροφηθούν στα ΕΑΚ 249 εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων και 350 γυμναστές σε 147 δήμους. 
 
Επιγραμματικά, αποφασίστηκαν τα εξής:
 
* Γενναία έκπτωση των ΕΑΚ προς τα ερασιτεχνικά σωματεία για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων τους πρώτους μήνες λειτουργίας μετά τον κορωνοϊό
* Περιοδείες αθλητών ανά την επικράτεια, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», με εκδηλώσεις στα ΕΑΚ, σε επιμέρους δήμους κάθε νομού και σε σχολικές μονάδες με έμφαση στην εξοικείωση της κοινωνίας και σε λιγότερο δημοφιλή αθλήματα
* Δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων από ΑμεΑ
* Τηλεημερίδα για την επανεκκίνηση του αθλητισμού, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη ως βασικές αξίες του, την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών
* Ψηφιακός μετασχηματισμός όλων των υποδομών της ΓΓΑ
* Φιλοξενία των Επιχειρησιακών, Εργασιακών και Κλαδικών πρωταθλημάτων
* Καλοκαιρινά αθλητικά καμπ για μικρά παιδιά
* Εβδομάδα κοινού και εβδομάδα μαθητών, με δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων
* Street Games
 
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, συνοψίζοντας, αναφέρθηκε:
 
* Στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που θα εφαρμοστεί σε κάθε εγκατάσταση, με τα έσοδά του να χρηματοδοτούν το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά»
*  Στον «Πέλοπα», που σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ δημιουργείται το μητρώο κάθε αθλητικής υποδομής στη χώρα μας
* Στην κουλτούρα της νέας ποιότητας ζωής που καλλιεργείται (άθληση, υγιεινή διατροφή, όχι κάπνισμα και αλκοόλ) 
* Και σε άλλες πρωτοβουλίες του Υφυπουργείου με ευρωπαϊκά και εγχώρια προγράμματα υπό σύσταση, τα οποία θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα της αθλητικής οικογένειας και της κοινωνίας, δίνοντας μεγαλύτερη ώθηση στον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό.
 
Οι διοικήσεις των δύο αθλητικών κέντρων, τέλος, μετέφεραν τη μεγάλη ικανοποίηση των τοπικών αθλητικών κοινοτήτων για την ένταξη όλων των φορέων τους στα Μέτρα Στήριξης για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και στάθηκαν στο γεγονός ότι για πρώτη φορά η Πολιτεία δείχνει τέτοια άμεση μέριμνα, ενώ εξήραν και την αποτελεσματικότητα, γενικότερα, των μέτρων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
 
Στη Σύνοδο συμμετείχαν οι διοικήσεις από:
 
* Ολυμπιακό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» 
* Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 
* Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά 
* Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης 
* Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης
* Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πατρών
* Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου
* Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων
* Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας
* Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων
* Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας
* Πανθρακικό  Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής
* Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου
* Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας
* Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

vasilikos

dyslexia centers

kyriazis

sidiropoulos

maiovis

studio 69