Στο Μακροχώρι το Φίλιππος - ΑΕΚ

Στο Μακροχώρι θα διεξαχθεί το παιχνίδι του Φιλίππου με την ΑΕΚ, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 6μμ, για το πρωτάθλημα της Handball Premier. Στην σύσκεψη των δυο ομάδων, αποφασίστηκε η παραχώρηση 100 εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους. Ας δούμε αναλυτικά τα μέτρα τάξης που θα ισχύσουν στο Σαββατιάτικο ματς:

Α. Η γηπεδούχος ομάδα να εκδώσει - σφραγίσει έως 700 εισιτήρια συμπεριλαμβανομένων και των διαρκείας και να τα διαθέσει με μέριμνά της, παραχωρώντας τα εκατό (100) εξ αυτών για τις ανάγκες φιλάθλων φιλοξενούμενης ομάδος.

Β. Η είσοδος τυχόν φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδος να γίνει από την ανατολική είσοδο και να καταλάβουν θέσεις στο αντίστοιχο τμήμα της κερκίδας του Δ.Α.Κ. που θα τους υποδειχτεί, μόνον εφόσον είναι εφοδιασμένοι με εισιτήριο, ενώ η είσοδος των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδος θα γίνει από τη δυτική είσοδο έμπροσθεν του κυλικείου. - Ανάμεσα στους φιλάθλους των δύο ομάδων, θα παραμείνουν κενές εκατό (100) θέσεις ως ζώνη ασφαλείας, θέσεις που θα καταληφθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις για το διαχωρισμό των φιλάθλων.

Γ. Οι επίσημοι θα εισέλθουν και θα καταλάβουν θέσεις που θα τους υποδείξουν οι υπεύθυνοι διοργανώτριας αρχής. Η προσέλευση τους θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά μέσα.

Δ. Τυχόν ομαδικά κινούμενοι φίλαθλοι τοποθετηθούν στις αντίστοιχες των ομάδων κερκίδες σύμφωνα με οδηγίες Επικεφαλής αστυνομικών μέτρων.

Ε. Τα λεωφορεία των αθλητικών αποστολών και τα αυτοκίνητα των διαιτητών – παρατηρητών, μετά την αποβίβαση των μεταφερόμενων προσώπων έμπροσθεν των θυρών του γηπέδου, θα μεταβούν και θα σταθμεύσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα φρουρούμενα από αστυνομική δύναμη στο χώρο στάθμευσης που θα τους υποδειχθεί.

ΣΤ. Να πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους, σε δύο (02) τουλάχιστον ζώνες περιμετρικά του γηπέδου, ώστε:

-Να μην επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο οποιουδήποτε πανό ή πλακάτ με υβριστικό, αντεθνικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο καθώς και η εισαγωγή άλλων αντικειμένων που ο νόμος απαγορεύει (κροτίδες, βεγγαλικά, σιδηρά αντικείμενα κ.τ.λ.).

-Να απομακρυνθούν φίλαθλοι οι οποίοι δεν διαθέτουν εισιτήριο ή βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Ζ. Με μέριμνα διοργανώτριας αρχής και Δήμου Βέροιας, να ανοίξουν οι θύρες του γηπέδου δύο (02) ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα.

Η. Στα αποδυτήρια του Γυμναστηρίου να παρευρίσκονται μόνο οι δικαιούμενοι από τους κανονισμούς και στον αγωνιστικό χώρο να εισέλθουν οι δικαιούμενοι και όσοι φέρουν σχετική κάρτα διαπίστευσης. Επίσης, αστ/κοί ασφαλείας Ελληνικής Αστυνομίας για θέματα αρμοδιότητάς της κατά κρίση του Επικεφαλής μέτρων, σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο διοργανώτριας αρχής.

Θ. Με μέριμνά διοργανώτριας αρχής και γηπεδούχου ομάδος, υπάρξει παρουσία ασθενοφόρου ΕΚΑΒ ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος στο γήπεδο. Επιπλέον, μεριμνήσει να μην υπάρχουν εντός και πέριξ του Γηπέδου αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τους φιλάθλους για την πρόκληση ζημιών ή βλαβών.

Ακόμη, να παραμείνουν ανοικτές οι θύρες του γηπέδου που φιλοξενούν φιλάθλους και να διατηρηθούν ελεύθερες οι κλίμακες των κερκίδων καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα, για την αποτροπή τυχόν ατυχημάτων λόγω εκτάκτων αναγκών. Να τοποθετηθεί προσωπικό σε κάθε εσωτερική πόρτα η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα είναι κλειδωμένη πλην όμως να ευρίσκεται άτομο εφοδιασμένο με το κλειδί της εκάστοτε πόρτας που είναι στα κάθετα κιγκλιδώματα του γηπέδου, καθώς και σε κάθε άλλη εσωτερική πόρτα που οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο, για την εκκένωση του γηπέδου ή επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Τέλος, με μέριμνα γηπεδούχου ομάδος, να λειτουργήσουν τα αποχωρητήρια γηπέδου αντισφαίρισης, όπου θα εξυπηρετούνται οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδος.

I. Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα, να φέρουν μαζί τους την Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, πέραν του εισιτηρίου που θα κατέχουν.

IΑ. Απαγορεύεται η κατάληψη διαδρόμων και κλιμάκων των εξεδρών από θεατές, καθώς και η κατοχή και διάθεση στο καταναλωτικό κοινό εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών, ποτών, χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς, σε φιάλες, κύπελλα, κούπες ή κουτιά κάθε μορφής, ως επίσης και άλλα αντικείμενα που έχουν κατασκευασθεί από γυαλί ή κάθε άλλο εξαιρετικά σκληρό υλικό.

ΙΒ. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Δ.Α.Κ., φιλάθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.

ΙΓ. Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό με υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, με μέριμνα της Ο.Χ.Ε. και κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αυτά να απομακρύνονται.

ΙΔ. Οι συμμετέχουσες ομάδες μέχρι την 10:00΄ ώρα της 19-10-2016 θα γνωρίσουν με φαξ στη Δ.Α. Ημαθίας:
(1)-Το ξενοδοχείο διαμονής της αθλητικής αποστολής
(2)-Τα στοιχεία και το μέσο αναχώρησης της αποστολής από το ξενοδοχείο για το γήπεδο
(3)-Το ακολουθητέο δρομολόγιο
(4)-Τα ονοματεπώνυμα των υπευθύνων της αποστολής με τους αριθμούς των τηλεφώνων τους (κινητών και σταθερών)
(5)-Τυχόν πληροφορίες για οργανωμένη ή μη μετακίνηση φιλάθλων φιλοξενούμενης ομάδος.
(6) Γηπεδούχος ομάδα, έγκαιρα , προσκομίσει στην Υπηρεσία μας την άδεια διεξαγωγής του αγώνα

ΙΕ. Αμφότερες ομάδες με κάθε πρόσφορο μέσο να γνωστοποιήσουν στους φιλάθλους τους το περιεχόμενο της παρούσας απόφασης.

ΙΣΤ. Επικεφαλής μέτρων, με συμφωνία των ομάδων, διατηρεί το δικαίωμα όπως προβεί σε ανακατατάξεις θέσεων φιλάθλων εφόσον τούτο απαιτηθεί από την εξέλιξη των συνθηκών του αγώνα.

ΙΖ. Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41Γ§7, του άρθρου 41Δ§3&9 και του άρθρου 41Ζ του Ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει.

ΙΗ. Η Άδεια διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης να υποβληθεί απ΄ ευθείας από το ΦΙΛΙΠΠΟ ΒΕΡΟΙΑΣ.