Προσωπικό φύλαξης ζητά το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας

Από το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Το περιστατικό βίας που συνέβη το Σάββατο 16-11 στα επείγοντα του Νοσοκομείου Βέροιας σε βάρος ειδικευόμενου γιατρού , ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα επεισόδια που έγιναν κατά καιρούς σε βάρος εργαζόμενων (γιατρών, νοσηλευτών, φυλάκων κ.λ.π.).

Είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης απαξίωσης του έργου που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης , η ανυπαρξία μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, η διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού, η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων είναι συνέπεια της υλοποίησης της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» με λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Οι υποσχέσεις και τα χτυπήματα στον ώμο πρέπει να πάρουν τέλος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεση πρόσληψη επαρκούς αριθμού μόνιμου προσωπικού φύλαξης για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου και να μπει φωτισμός στους χώρους των πάρκινγκ.

Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού μόνιμων τραυματιοφορέων.

Άμεση μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που υπηρετούν στην Υγεία με διάφορες μορφές εργασίας (επικουρικοί, Ο.Α.Ε.Δ., μπλοκάκι, ατομικές συμβάσεις κ.λ.π.) ως γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικοί, τεχνικοί, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη και πλυντήρια".