Αντιπροσωπεία από τη Νάουσα στην Αθήνα για γραφείο ΕΦΚΑ και στελέχωση Νοσοκομείου

Την Τρίτη 06/08/2019 αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον δήμαρχο Νάουσας και εκπροσώπους του Εργατικού κέντρου, Αγροτικού συλλόγου Μ. Αντύπα και των σωματείων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ συναντήθηκαν:

Α) Με τον κ. Μηταράκη, υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με το αίτημα να παραμείνει το υποκατάστημα ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στην Νάουσα και να μην μετακινηθεί κανένας υπάλληλος για να μπορούν να εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε πως δε θα μετακινηθεί κανένας υπάλληλος και στόχος είναι να αναβαθμιστεί για να εξυπηρετούνται στη Νάουσα και οι ασφαλισμένοι ΟΓΑ και ΟΑΕΕ, έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται σε Θεσσαλονίκη και Βέροια. Θεωρούμε θετική την εξέλιξη, αποφεύχθηκε η απόφαση συγχώνευσης της υπηρεσίας από 1 Σεπτέμβρη. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος και

Β) Με τον κ. Δημόπουλο, διευθυντή του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια για τις σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς, προσωπικό του Νοσοκομείου Νάουσας, λειτουργία κλινικών, αξονικός τομογράφος, ασθενοφόρο κλπ. Μας απάντησε πως έχουν ζητηθεί στοιχεία και σύντομα θα είναι σε θέση να μας απαντήσει.