Συνάντηση Γεωργιάδη - Βαρβαρέσου με αφορμή την επίτευξη συμφωνίας της εταιρείας με τους πιστωτές της

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Οκτωβρίου, με την πρόεδρο του Δ.Σ. της «Βαρβαρέσος Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία», κ. Αναστασία Βαρβαρέσου και τον Γενικό Διευθυντή, κ. Αργύρη Σαρρίδη, με αφορμή την επίτευξη συμφωνίας της εταιρείας με τους πιστωτές της.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έκανε τίποτα άλλο παρά το καθήκον του. Τον διαμεσολαβητικό ρόλο για να ολοκληρωθεί μια συμφωνία την οποία όλοι ήθελαν, αλλά καθυστερούσε να γίνει. Και οι συμφωνίες δεν είναι σημαντικό μόνο να γίνονται, αλλά να γίνονται και στον κατάλληλο χρόνο. Γιατί όταν γίνονται μετά, δεν έχει καμία σημασία. Επισκέφτηκα ο ίδιος το εργοστάσιο, συνάντησα μια οικογένεια που βάζει δικά της λεφτά και δικό της κόπο και που κάνει πολύ μεγάλες εξαγωγές. Εύχομαι λοιπόν από σήμερα να ξεκινήσουν μία νέα πορεία, να διπλασιάσουν τις εξαγωγές και να έχουν λαμπρό μέλλον».

Από την πλευρά της, η κ. Βαρβαρέσου είπε: «Ευχαριστούμε θέρμα τον Υπουργό για τη βοήθειά του. Πράγματι μας στήριξε σε αυτή την πορεία που έχουμε επιλέξει. Ειλικρινά, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Ενώ ο κ. Σαρρίδης σημείωσε: «Ευχαριστούμε τον Υπουργό γιατί έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στο να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για συμφωνία με τις τράπεζες. Θα αποδείξουμε στην πράξη ότι άξιζε η εμπιστοσύνη που μας έδειξε».