Τα πρώτα 3 ηλεκτρονικά deals τραπεζών με δανειολήπτες

Μισό χρόνο χωρίς την προστασία του Νόμου Κατσέλη και μετά από 3 μήνες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για προστασία της κύριας κατοικίας, οι τρεις πρώτες συμφωνίες προστασίας της κύριας κατοικίας οφειλετών είναι γεγονός.

Την τελευταία εβδομάδα, τρεις δανειολήπτες προέβησαν στην αποδοχή της πρότασης που τους έγινε από την τράπεζά τους, μέσω της οποίας ζητούσαν ρύθμιση δανείου και προστασία της κατοικίας τους. Αφού τα βρήκαν μεταξύ τους, αυτό που απομένει είναι να συμφωνήσουν και οι όποιοι άλλοι πιστωτές, προς τους οποίους τυχόν έχει άλλα χρέη κάθε οφειλέτης.

Απολογιστικά από 1/7/2019 μέχρι 15/9/2019, και αφού ολοκληρώθηκε η 11η εβδομάδα λειτουργίας της πλατφόρμας για ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων με υποθήκη στην κύρια κατοικία:

– Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 28.424 χρήστες.

– Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 19.149 χρήστες.

– Έχουν υποβληθεί 40 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες.

– Έχουν εκδοθεί 16 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες.

– Έχουν ήδη αποδεχθεί 3 προτάσεις ρύθμισης οι δανειολήπτες και εκκρεμεί η αποδοχή των υπολοίπων.

Όπως είναι γνωστόν, οι προτάσεις των τραπεζών ως τώρα δεν προβλέπουν κούρεμα, αλλά προτείνουν και προσφέρουν επιμήκυνση αποπληρωμής έως 25 χρόνια, μείωση επιτοκίου στο 2% και επιδότηση δόσεως δανείου 40%-50% από το δημόσιο.


Πηγή: newmoney.gr