Ραδιοφωνική συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και του 3ου ΓΕΛ Βέροιας στο European School Radio

Ένα ενδιαφέρον ραδιοφωνικό ραντεβού στον αέρα της πρωινής ζώνης του ESR πραγματοποίησαν τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας “Οι Ταξιδιώτες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας” και της ραδιοφωνικής ομάδας "Τα Τρανζιστοράκια του 3ου ΓΕΛ Βέροιας" από την καρδιά της “ESRατεινής Ημαθίας” την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 στις 10 - 12 το πρωί βγαίνοντας ζωντανά στη ραδιοφωνική εκπομπή που παρήγαγαν με τίτλο: "Ραντεβού στον αέρα του ESR" από το εργαστήριο πληροφορικής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας 2018 - 2019 που πραγματοποιείται στο σχολείο με τίτλο «Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων, με πρωτοβουλία της υπεύθυνης της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας - μέλους της Επιστημονικής Εταιρείας του European School Radio, Χαράς Σκουμποπούλου, και του ραδιοφωνικού παραγωγού του 3ου ΓΕΛ Βέροιας και μέλους της ομάδας μαθητών του ESR, Γιώργου Παπαδόπουλου, έκαναν πράξη μια υπόσχεση που έδωσαν κατά τη διάρκεια του κοινού τους ταξιδιού στον Βόλο με αφορμή τη συμμετοχή τους στο 6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που πραγματοποιήθηκε εκεί. Η υπόσχεση αφορούσε τη συνεργασία των ραδιοφωνικών ομάδων των δύο σχολείων της ESRατεινής Ημαθίας στο πλαίσiο της δράσης τους στο μαθητικό ραδιόφωνο. Στην εκπομπή οι Βεροιώτες ραδιοφωνικοί παραγωγοί παρουσίασαν τις δράσεις τους στο ESR και γνωρίστηκαν καλύτερα στον αέρα. Επιπλέον, κάλεσαν κι άλλα σχολεία του ESR, για να παρουσιάσουν ζωντανά τις φετινές δράσεις τους στο μαθητικό ραδιόφωνο αλλά και για να ανταλλάξουν εντυπώσεις από τη συμμετοχή τους στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και στον διαγωνισμό “Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2019”. Πιο συγκεκριμένα μαζί τους μέσω skype έδωσαν συνέντευξη τα μέλη των ραδιοφωνικών ομάδων του 2ου γυμνασίου Αλεξάνδρειας (από το 49ο λεπτό) και του 2ου γυμνασίου Κορωπίου (από το 37ο λεπτό). 

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί των σχολείων ενθουσιάστηκαν με τη συνεργατική αυτή δράση κι ανανέωσαν το ραδιοφωνικό ραντεβού τους για την επόμενη ραδιοφωνική χρονιά. Απέδειξαν στην πράξη ότι, αν υπάρχει μεράκι και αγάπη γι΄αυτό που κάνουν, μπορούν να ξεπεράσουν εμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν και να δουν το σχολείο ως τόπο γνώσης, δημιουργίας, χαράς και συνεργασίας. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους βασικούς στόχους του μαθητικού ραδιοφώνου - European School Radio.