Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Διεθνή έκθεση fruit logistica

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.) και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (Π.Τ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Μ.), στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση (Δ.Ε.) για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών FRUIT LOGISTICA που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 8 Φεβρουαρίου 2019, στο Εκθεσιακό Κέντρο Messe Berlin - ExpoCenter City στο Βερολίνο- Γερμανία.

Η Δ.Ε. FRUIT LOGISTICA αποτελεί τη δημοφιλέστερη Διεθνή Έκθεση και σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Η έκθεση φιλοξενεί επιτυχώς εταιρείες με προϊόντα όπως: Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και βότανα, βιολογικά προϊόντα, λουλούδια και φυτά, προτάσεις αποθήκευσης, συσκευασίας, μηχανήματα συσκευασίας, υλικά συσκευασίας, μεταφοράς και παρουσίασης καθώς και ηλεκτρονικές εφαρμογές του κλάδου.

Παράλληλα, η ίδια η Γερμανία αντιμετωπίζοντας τεράστιες ελλείψεις σε φρούτα και λαχανικά εισάγει ετησίως μεγάλες ποσότητες φρέσκων προϊόντων. Χαρακτηριστικά, όσον αφορά στα φρούτα, το 15% της γερμανικής αυτάρκειας δείχνει σαφώς τις μεγάλες ανάγκες εισαγωγής φρούτων όπως μήλα, εσπεριδοειδή,σταφύλια, νεκταρίνια, εξωτικά φρούτα κ.α. Παράλληλα, σημαντικές είναι και οι εισαγωγές λαχανικών, όπωςτομάτες, αγγούρια, πιπεριές, καρότα, κρεμμύδια κ.α.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η χώρα μας βρίσκεται στις 5 σημαντικότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραγωγής φρούτων με σημαντικότερες τις εξαγωγές καρπουζιού, ροδάκινου, ακτινιδίου, σταφυλιού, μήλου, νεκταρινιού, πορτοκαλιού, φράουλας, βερίκοκου, κερασιού, αχλαδιού κ.α. και μέσα στις 7 σημαντικότερες παραγωγής λαχανικών με πιο χαρακτηριστικές τις εξαγωγές τομάτας, πιπεριάς, αγγουριού, κολοκυθιού κ.α

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης έχουν εξασφαλίσει την ενοικίαση ενιαίου προνομιακού χώρου 50 τ.μ. για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς και παρέχουν:

 Αναβαθμισμένη ξύλινη κατασκευή περιπτέρου με σήμανση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας(πάτωμα με επίστρωση απομίμησης ξύλου σε απόχρωση δρυός, δομή ξύλινη MDF βαμμένη με πλαστικό χρώμα, μικρή αποθήκη ανεξάρτητη για τις ανάγκες του περιπτέρου, με πόρτα και κλειδί, fruit bar κ.α.)

 Πλήρης εξοπλισμός και επίπλωση περιπτέρου που να καλύπτει τις ανάγκες της Περιφέρειας (τραπέζια, καρέκλες, βιτρίνες, infocounters, ράφια, θήκη για έντυπα, φώτα και κρυφός φωτισμός, κρεμάστρες, μία τηλεόραση 50’’ για αναπαραγωγή οπτικοακουστικού υλικού από usb κ.α.)

 Γραφικά, εκτυπώσεις, φωτεινό διαφανοσκόπειο, σήμανση περιπτέρου

 Registration Fee και βασική καταχώρηση στον επίσημο κατάλογο της έκθεσης έντυπο και ηλεκτρονικό

 Μεταφορά και ασφάλιση εκθεμάτων και παράδοση στο περίπτερο (δεν περιλαμβάνονται επιστροφές εκθεμάτων στην Ελλάδα) καθώς και τυχόν απαιτούμενες ειδικές άδειες προϊόντων

 Πρόσκληση σημαντικών αγοραστών του κλάδου για την επίσκεψη περίπτερο της Περιφέρειας

 Παροχή στοιχείων για την αγορά ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία με τους επαγγελματίες του κλάδου διεθνώς

 Υποστήριξη από τον ανάδοχο για την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια της εκθεσιακής συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 Κάλυψη όλων των λειτουργικών δαπανών των περιπτέρων (παροχή και σύνδεση ρεύματος, νερό, καθαριότητα, φύλαξη, κ.α.), η αποκομιδή και απομάκρυνση συσκευασιών και απορριμμάτων, κ.α.

 Λειτουργία μιας reception για την υποδοχή των επισκεπτών, καθώς και διακριτός χώρος με δυνατότητα προσφοράς καφέ και νερού συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων αναλωσίμων (καφετιέρα, καφέδες, ζάχαρη, ποτηράκια, γαλατάκια, χαρτοπετσέτες, υλικά καθαριότητας,εμφιαλωμένα νερά κ.α.)

Προσκλήσεις για την Περιφέρεια (hardcopy και σε ηλεκτρονική μορφή), επαρκής αριθμός καρτών «εκθέτη» με barcode για ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο της Έκθεσης των στελεχών και εκθετών για όλες τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης και πρόσβαση σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την έκθεση

 Επιτόπια παρουσία υπαλλήλου του αναδόχου και βοηθητικού προσωπικού για την υποστήριξη του συνόλου της συμμετοχής της Περιφέρειας

 Υπηρεσίες διερμηνείας Γερμανικών και Αγγλικών

Το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος- φόρμα συμμετοχής της επιχείρησης θα πρέπει να αποσταλεί συμπληρωμένο στα e-mail: g . karal Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή dao @pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044, όχι αργότερα από την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330350 κα. Γλυκερία Καραλή, 2313330428 κ. Γεώργιος Φανέλης και 2313330395 κ. Γεώργιος Γκανάτσιος.