Παπαστεργίου: Ανεπαρκής η διοίκηση Τζιτζικώστα (φωτογραφίες, βίντεο)

Με κριτική στην διοίκηση Τζιτζικώστα αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε στην Βέροια την υποψηφιότητα του, ο υποψήφιος, με την στήριξη του ΚΙΝΑΛ, περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου. 

Ο κ. Παπαστεργίου συνέδεσε τις διοικήσεις Ψωμιάδη - Τζιτζικώστα και χαρακτήρισε τις τελευταίες δυο διοικήσεις της Περιφέρειας ως ανεπαρκής. Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι η προβολή του έργου Τζιτζικώστα είναι δυσανάλογη με την πραγματικότητα, στην απορροφητικότητα κονδυλίων οι αριθμοί των δικαιώνουν αλλά στην πράξη η σημερινή διοίκηση διευκολύνει το κράτος στα μεγάλα έργα (Μετρό Θεσσαλονίκης, Εγνατία) αλλά στερεί με πόρους την Περιφέρεια, δεν εκμεταλλεύεται ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν το περιβάλλον και δεν αξιοποιεί τον πλούτο της Περιφέρεια.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει χαρακτηριστικά παράταξης σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, γι αυτό θεσμοθέτηση την απλή αναλογική ενώ οι δυο περιφερειάρχες του (Αττικής και Κέρκυρας) είναι οι χειρότεροι όλων. 

Μιλώντας για την υποψηφιότητά του, είπε ότι έχει στόχο να βελτιώσει την ζωή των πολιτών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε:

Για συνεργασίες μετά τις εκλογές: Θα καθίσει στο τραπέζι να μιλήσει με όλες τις παρατάξεις πλην Χρυσής Αυγής και οι συζητήσεις θα έχουν προγραμματικά χαρακτηριστικά και όχι διαπραγμάτευση θέσεων.

Μεγάλα έργα της Ημαθίας (Αγορά Κουλούρας, διοικητήριο, δρόμος Βέροιας - Νάουσα - Σκύδρα): Τα μεγάλα έργα που δεν προχώρησαν δείχνουν έλλειψη προγραμματισμού της σημερινής διοίκησης. Στο θέμα του Τελωνείου στην Κουλούρα, πρέπει Ημαθία και Πέλλα να καθίσουν και να αποφασίσουν τι συμφέρει τις δυο περιοχές. Ο οδικός άξονας μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το νέα ΕΣΠΑ. Για το διοικητήριο, υπάρχει μια έκταση 7 στρεμμάτων, αλλά ζήτησε χρόνο να εξετάσει το θέμα.

Απλή αναλογική: Δεν θα αναβαθμίσει την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα (συναλλαγές και συνδιαλλαγές) γιατί έγινε χωρίς αλλαγές στο πλαίσιο της εκτελεστικής εξουσίας. Έγινε για να εξυπηρετήσει μικροκομματικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκρότηση ψηφοδελτίου: Αυτή την περίοδο συγκροτούνται οι ομάδες έργου, οι οποίες θα παρουσιάσουν στις τοπικές κοινωνίες το πρόγραμμα της παράταξης και μέσα από αυτή την δουλειά θα αναδειχθούν και οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου.

Η στάση που θα κρατήσει ο Άγγελος Τόλκας: Ο κ. Τόλκας έχει ενταχθεί στην προεκλογική προσπάθεια, δήλωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Παπαστεργίου και θα έχει εμβληματική θέση σε αυτή την μάχη.

Αν υιοθετεί την θέση Μπουτάρη για την συμφωνία των Πρεσπών: Υπάρχει δημόσια διαφωνία με την θέση Μπουτάρη για την συμφωνία των Πρεσπών. Όμως ο Μπουτάρης ασκεί στην ουσία πατριωτική πολιτική, όχι σαν αυτή των "πατριωτών" που έβαζαν χέρι στο ταμείο, έχει 45 εκατομμύρια διαθέσιμους πόρους και έχει αλλάξει την Θεσσαλονίκη. Ήταν παραγωγική και θετική η θητεία Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη, πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί.

Αν θα έχει προβεβλημένα ονόματα στο ψηφοδέλτιο: Αυτό που τον ενδιαφέρει δεν είναι τα προβεβλημένα ονόματα αλλά οι υποψήφιοι που μπορούν να αναδείξουν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Το κ. Παπαστεργίου προλόγισε ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στην Ημαθία Κώστας Ασλάνογλου. "Η υποψηφιότητα Παπαστεργίου έχει την αμέριστη συμπαράσταση μας γι να διεκδικήσει την διοίκηση της Περιφέρειας μετά από μια απαράδεκτη και προκλητική περίοδο διοίκησης".

Αμέσως μετά, ο κ. Παπαστεργίου μίλησε σε συγκέντρωση στελεχών του ΚΙΝΑΛ στην Ελιά. Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία του: