Δωρεάν μετακίνηση της Β' Μοίρας Καταδρομών με τα Αστικά Νάουσας ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Να επανέλθει ταχύτατα το προηγούμενο καθεστώς των καθημερινών μετακινήσεων με τα Αστικά της Νάουσας των οπλιτών και των στελεχών της Β’ Μοίρας Καταδρομών και της 390 ΠΑΠ χωρίς ΚΑΜΙΑ δική τους ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ζήτησε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό στο Γραφείο του, ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο των Αστικών Νάουσας κ. Ηλία Ορδουλίδη υπογράμμισε ότι το καθεστώς των δωρεάν μετακινήσεων των οπλιτών καταργήθηκε πριν από 2 χρόνια από την τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 Μετακινήσεις, που πριν την κατάργησή τους, γίνονταν από τα Αστικά Νάουσας, με το σχετικό κόστος να καλύπτεται από χρήματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Τσαβδαρίδης επισήμανε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να εισακουστεί το αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας του Δήμου της Νάουσας καθώς και των στρατιωτών, των στρατιωτικών και των οικογενειών τους, δεδομένης της αξιοσημείωτης οικονομικής ανάσας που θα δώσει στην ευρύτερη περιοχή η καθημερινή απρόσκοπτη μετακίνηση από και προς τον αστικό ιστό των περίπου 120 οπλιτών των δύο μονάδων.   

Μία περιοχή, που όπως τόνισε ο Βουλευτής Ημαθίας, σημειώνει υψηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και διαρκώς συρρικνούμενη εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπήρξε ιδιαίτερα θετικός σε μία τέτοια προοπτική και σημείωσε τόσο στον Λάζαρο Τσαβδαρίδη όσο και τον Πρόεδρο των Αστικών Νάουσας ότι θα εξετάσει αμέσως το ζήτημα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου προκειμένου να υπάρξουν οι επιθυμητές εξελίξεις.