Απαντήσεις Κουτσογιάννη σε Καρανικόλα

Απαντήσεις στις πρόσφατες ανακοινώσεις Καρανικόλα δίνει με ανακοίνωση του ο απερχόμενος δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πραγματική χαρά παρακολουθούμε την κινητικότητα που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα ο εκλεγμένος Δήμαρχος Νάουσας για την επόμενη περίοδο Νικόλας Καρανικόλας. Οφείλει να είναι πιο προσεκτικός στα ζητήματα που θέτει, κυρίως δε στα όσα αποτυπώνει σε δελτία ενημέρωσης. Για την πρόσφατη διπλή επίσκεψή του στο ‘Χρήστος Λαναράς’, καλό είναι να γνωρίζει ο κ. Καρανικόλας ότι το θέμα των υπαλλήλων απογραφής των δηλώσεων ζημιάς είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΕΛΓΑ και όχι του Δήμου και διέπεται από συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο. Αλλαγές στη διαδικασία μπορούν να γίνουν μόνο με νομοθετικές παρεμβάσεις σχετικά με τον Οργανισμό του ΕΛΓΑ και όχι με την επιθυμία των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για δε τα έργα που δεσμεύθηκε ενώπιον της Γ.Σ. του ΦΑΣ Νάουσας για το ανοικτό ΔΑΚ Νάουσας – στην οποία δεν προσκλήθηκε η Δημοτική Αρχή, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι για όλα (σκέπαστρο, βοηθητικό γήπεδο, νέος χορτοτάπητας) και άλλα ακόμη (πλαστικές καρέκλες, αλλαγή ταρτάν κ.ά.) έχει ήδη γίνει σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορά του Δημάρχου και η Τεχνική Υπηρεσία ετοιμάζει τη μελέτη για να κατατεθεί πρόταση στον ‘Φιλόδημο’, πράγμα που είναι σε γνώση του Προέδρου και του Δ.Σ. του ΦΑΣ Νάουσα.

Για το θέμα του τουριστικού περιπτέρου ‘Κιόσκι’, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Οι ενέργειες που έγιναν είναι καθόλα νόμιμες σε εκτέλεση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου – η θητεία του οποίου προς ενημέρωση του κυρίου Καρανικόλα λήγει στις 31 Αυγούστου 2019. Επίσης, υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής είναι να προασπίζει τα συμφέροντα των δημοτών και η εκμίσθωση του Δημοτικού Περιπτέρου εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα των δημοτών δεδομένου πως φέρνει έσοδα στα ταμεία του Δήμου και θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης για τον τόπο, ενώ συνάμα προστατεύεται η δημοτική περιουσία. Εξάλλου όπως ο ίδιος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η δημοτική αρχή πρέπει να είναι παρούσα, μέχρι την τελευταία ώρα της θητείας της. Αυτό λοιπόν κάνουμε.

Η διαφορά είναι ότι με τα νέα δεδομένα από 1ης Σεπτεμβρίου, θα έχει την τύχη να γευτεί και ο ίδιος τον απόλυτο παραλογισμό και τις καθυστερήσεις του γραφειοκρατικού πλαισίου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης. Καλό είναι λοιπόν να αντιληφθεί εγκαίρως πως εξελέγη Δήμαρχος και δεν έχει αναλάβει καθήκοντα Υπουργού.

Λυπάμαι να πω ότι δεν τον τιμά καθόλου να ψεύδεται για το θέμα της ενημέρωσής του, αφού προσωπικά δεσμεύθηκα ότι μέσα στον Αύγουστο θα έχει πλήρη ενημέρωση από εμένα, τους Αντιδημάρχους και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών. Κλείνω με μια φιλική συμβουλή. Αφού ο Μωάμεθ πρέπει να πηγαίνει στο βουνό, ας προσέχει καλύτερα που επιλέγει να παρίσταται σε πονηρούς καιρούς".