Παρουσίαση τριών νέων έργων σε συνέντευξη Τύπου από τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελο Τόλκα

Τρία νέα έργα στον τομέα αρμοδιότητάς του παρουσίασε χθες ο Υφυπουργός Άγγελος Τόλκας σε κεντρική συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Μεταναστευτική Πολιτικής στην Αθήνα και σε όλα τα κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης. Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος τόνισε τη σημαντική συμβολή του κου Τόλκα όλη αυτήν την περίοδο και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας.

Πλέον, όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου μεταβαίνουν στην ψηφιακή εποχή και οι διαδικασίες για τις άδειες διαμονής νόμιμων μεταναστών γίνονται ηλεκτρονικά και μέσα από το διαδίκτυο. Το ηλεκτρονικό ραντεβού, οι εφαρμογές ηλεκτρονικών καρτών και κατάθεση ηλεκτρονικών αιτήσεων είναι τα τρία νέα εργαλεία.
Στην εισήγησή του ως αρμόδιος για ζητήματα πληροφορικής του Υπουργείου, ο κος Άγγελος Τόλκας υπογράμμισε ότι επιτυγχάνεται πλέον η επίσπευση της επεξεργασίας όλων των αιτήσεων, η ενίσχυση της διαφάνειας και η εξοικονόμηση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων. Επιπλέον καταπολεμάται η γραφειοκρατία και η καθημερινότητα των συναλλασσόμενων γίνεται πιο εύκολη.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας: “οι νέες δυνατότητες που παρουσιάσαμε σήμερα έρχονται μόλις ένα τρίμηνο αφότου ανέλαβα επισήμως τα καθήκοντα μου και αποτελούσαν εξ αρχής μια μεγάλη πρόκληση. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια απόδειξη της διαφορετικής πολιτικής κουλτούρας να εργαζόμαστε με υπευθυνότητα και να φέρνουμε αποτελέσματα. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες έρχονται και στο επόμενο διάστημα”.