Πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού στην Αλεξάνδρεια - Κοπή δένδρων και χόρτων

kadoi alexandria

Από τον Δήμο Αλεξάνδρεια ανακοινώθηκαν τα εξής: "Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων εδώ και χρόνια υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών, με την τοποθέτηση 516 μπλε κάδων ανακύκλωσης, από τους οποίους οι 212 στην πόλη της Αλεξάνδρειας. Επιπλέον, υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, με ειδικά κοντέινερ που έχουν τοποθετηθεί σε Αλεξάνδρεια και Πλατύ.

Τα παραπάνω προγράμματα ανακύκλωσης έχουν βρει θερμή ανταπόκριση από τους πολίτες, και τώρα ο Δήμος Αλεξάνδρειας, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αστικών αποβλήτων, τα ενισχύει με το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και κυρίως στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που απορρίπτουν μεγάλες ποσότητες γυάλινης συσκευασίας.

Στα πλαίσια του προγράμματος, έχουν τοποθετηθεί 24 ειδικοί κάδοι (κώδωνες) ανακύκλωσης γυαλιού, από τους οποίους οι 18 στην Αλεξάνδρεια.

Οι υπεύθυνοι για την οργάνωση του προγράμματος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σωτήριος Τόκας κι η ειδική συνεργάτιδα του Δήμου επί περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών θεμάτων, Σοφία Κωταΐδου, προσκαλούν όλους τους πολίτες και κυρίως τους επαγγελματίες, να αγκαλιάσουν αυτή την νέα προσπάθεια, κάνοντας χρήση των ειδικών κάδων ανακύκλωσης γυαλιού και να συνεχίσουν να δείχνουν την αγάπη και το σεβασμό τους προς το περιβάλλον της πόλης.

Έτσι, όλοι μαζί θα συμβάλλουμε ακόμη περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος".

Κοπή δένδρων

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, δείχνοντας εµπιστοσύνη στην περιβαλλοντική ευαισθησία των δηµοτών που µε την ενεργή τους παρέµβαση συµβάλλουν στην υπεράσπιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του κοινωνικού συµφέροντος, ενημερώνει το κοινό ότι:

Για την αποκομιδή των κομμένων χόρτων και δέντρων από τον καθαρισμό οικοπέδων, οι ιδιοκτήτες πρέπει να έρχονται σε επαφή με την υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Αλεξάνδρειας (τηλέφωνα: 2333350147 & 8) ΠΡΙΝ προβούν στον καθαρισμό, ώστε να τους υποδειχθεί η ημέρα που μπορεί να γίνει αποκομιδή των χόρτων από το φορτηγό του Δήμου.

Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφευχθεί το φαινόμενο να γεμίζουν οι κάδοι και να μη μπορούν να δεχθούν τα απορρίμματα των συμπολιτών τους.
Εάν οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα αποκομιδής των κλαδιών δέντρων, μπορούν να τα μεταφέρουν με ίδια μέσα στο Σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, όπου ο Δήμος Αλεξάνδρειας, με ειδικούς κλαδοθρυμματιστές θα προβαίνει στην κοπή τους.

Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η εναπόθεση χόρτων και κλαδιών μέσα ή έξω από τους κάδους απορριμμάτων της γειτονιάς τους και στα πεζοδρόμια.
Πρέπει όλοι μαζί να συμβάλλουμε σε μια βιώσιμη τοπική κοινωνία.