Ο Πρόεδρος της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνης επισκέφτηκε την ΕΒΖ στο Πλατύ

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέφτηκε το πρωϊ της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου το εργοστάσιο ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας στα πλαίσια περιοδίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Τον κύριο Λαφαζάνη που συνοδεύονταν από την κα Λίτσα Αμανατίδου, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδια τομέαρχη του αγροτικού, τον Λευτέρη Κιοσέογλου, μέλος της ΝΕ ΛΑΕ Ημαθίας και στελέχη του ΛΑΕ υποδέχτηκε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων ΕΒΖ κ. Στέργιος Στράντζαλης και μέλη της διοίκησης του σωματείου.

Ακολούθησε επίσκεψη στον διευθυντή του εργοστασίου με τον οποίον συνομίλησε για τα προβλήματα με τις τράπεζες που έχουν "πνίξει" κυριολεκτικά την βιοσιμώτητα της επιχείρησης.

Στην συνέχεια πήγε στο γραφείο του σωματείου εργαζομένων όπου έγινε μια σύντομη αποτίμηση της σημερινής κατάστασης της βιομηχανίας που είναι σε κακά χάλια.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ένα πιθανό λουκέτο στην ΕΒΖ και θα έχει συνέπειες όχι μόνο στον πρωτογενή τομέα αλλά και στην τοπική οικονομία και θα δοθεί ένα μήνυμα προς τρίτους ότι η χώρα πλέον είναι σε καθεστώς πτώχευσης και ξεπουλήματος.

Η επίσκεψη Λαφαζάνη ολοκληρώθηκε με ομιλία του στους εργαζόμενους του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι αναγνώρισαν την καθοριστική συμβολή του όταν ήταν υπουργός της Κυβέρνησης, όπου με πράξη νομοθετικού περιεχομένου χρηματοδότησε με 30 εκατομμύρια ευρώ την πολύπαθη βιομηχανία και έτσι κρατήθηκε στα πόδια της.

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ τόνισε ότι είναι χρέος της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει την ΕΒΖ στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανασυγκρότησης και στήριξης της παραγωγής, να γίνουν συνεργασίες με βιομηχανίες του εξωτερικού και να διαγραφεί το χρέος της ΕΒΖ προς την Τράπεζα Πειραιώς που σκανδαλωδώς έχει απαιτήσεις από την βιομηχανία. Μαγική συνταγή είπε δεν υπάρχει, αλλά πρέπει όλοι να βάλουν πλάτη ώστε να μην πωληθεί το χαρτοφυλάκιο της επιχείρησης σε ξένα funts, που το μόνο που θα καταφέρουν είναι να τη ξεπουλήσουν για παλιοσίδερα!

Δείτε περισσότερα για το θέμα στο : http://alexandriamou.gr