Διαδικτυακή αφήγηση παραμυθιών με τον Στέλιο Πελασγό θα υλοποιήσει η ΚΕΠΑ Βέροιας

"Το εργαστήρι του παραμυθά" θα είναι η δεύτερη διαδικτυακή δράση της ΚΕΠΑ Βέροιας, με τον πρώτο Έλληνα παραμυθά , Στέλιο Πελασγό.

Τον καιρό που τα ελληνικά καράβια πηγαίνανε με τα πανιά ,οι ναυτικοί μέναν κλεισμένοι μήνες και τα ταξίδια έμοιάζαν ατελείωτα. Ένας ανάμεσα τους δεν ίδρωνε και δεν τραβούσε σκοινιά, δεν αγωνιούσε πάνω στον χάρτη και δεν ξαγρυπνούσε στο τιμόνι. Δούλευε πάντοτε νύχτα και ήσυχα. Ήταν ο παραμυθάς των καραβιών. Οι ναύτες αγρίευαν από τον εγκλεισμό, σκάζαν περιμένοντας τον ούριο άνεμο να φυσήξει.  Ο παραμυθάς τους γαλήνευε την ψυχή και τους παρηγορούσε, χάριζε κέφι και καλή καρδιά.

Με ναυτικούς κλεισμένους μοιάζουμε κι εμείς, κλεισμένοι στην καραντίνα κι έχουμε ανάγκη έναν παραμυθά. Ο πρώτος Έλληνας παραμυθάς ο Στέλιος Πελασγός καλείται από την ΚΕΠΑ Βέροιας να ανοίξει το εργαστηρίου του και να διηγηθεί ότι κλωσάει τούτο τον καιρό της περισυλλογής και την αναμονής. Μύθοι και παραμύθια, ποιήματα και ιστορίες ζωής από την όλη την Ελλάδα και την οικουμένη θα ακούγονται ζωντανά κάθε βράδυ στις 21.00 μ.μ

Οι πρώτες 7 ενότητες έχουν θέματα

1. εγκλεισμός και μοναχισμός
2. εγκλεισμός κι υπομονή
3. εγκλεισμός και περιπλάνηση. Τσιγγάνικες ιστορίες
4. εγκλεισμός και τεμπελιά
5. Η κρίση και το χαρτί τουαλέτας
6. Εγκλεισμός και τρέλα
7. Τα πουλιά στα κλουβιά