Μαθητές δημοτικού στη Νάουσα παρακολούθησαν την ομιλία του καθηγητή, φιλολόγου, συγγραφέα κ. Θωμά Γαβριηλίδη

eln tasio

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου καθώς επίσης οι Α' τάξεις του 1ου και 2ου Γυμνασίου Νάουσας είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του καθηγητή, φιλολόγου, συγγραφέα κ. Θωμά Γαβριηλίδη. Η ομιλία αφορούσα θέματα τοπικής ιστορίας και συμπληρώθηκε από τις προφορικές εξιστορήσεις του κ. Γαβριηλίδη αλλά και την ανάγνωση σχετικών αποσπασμάτων των βιβλίων του ιδίου. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για τις διάφορες παραδόσεις της ίδρυσης της πόλης με αποτέλεσμα να επαληθευτούν ή να απορριφτούν πολλές παραλλαγές του ιδρυτικού θρύλου της Νάουσας όπως αυτή του βουβαλιού.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: Χαρούλα Τσαρνούχα, Σοφία Μπαλτζή, Μαρία Ζησιμάνου και Αθηνά Μπιζόγλη.

Η Παρέλαση των φρούτων!!!!

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 το μοσχομυριστό φρουτοπαραμύθι « Η παρέλαση των φρούτων» ζωντάνεψε με μοναδικό και παραστατικό τρόπο η συγγραφέας κ. Σοφία Τσιάμη, στο κτίριο Τουρπάλη, καλεσμένη της Βιβλιοθήκης της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας. Η συγγραφέας τόνισε στους μικρούς μαθητές του 1ου , 7ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου, την μεγάλη θρεπτική αξία που έχουν τα φρούτα στη διατροφή μας.

Kάποτε, στο παρελθόν ή και στο μέλλον,κάπου κοντά ή απίστευτα μακριά...
έγινε κάτι τρομερό! Δυο πριγκιπόπουλα έτσι ξαφνικά αποφάσισαν
να μην ξαναδοκιμάσουν φρούτα!!! Ο βασιλιάς και η βασίλισσα κατόρθωσαν
να πείσουν τον πρίγκιπα Μηλαστέριο και την πριγκίπισσα Ροδοφεγγαρένια να αλλάξουν γνώμη.

Οι μικροί μαθητές υποδύθηκαν τους πρωταγωνιστές του βιβλίου: Τον Βασιλιά, την Βασίλισσα, τον πρίγκιπα, την πριγκίπισσα, τον γελωτοποιό, τους σοφούς και τα φρούτα : Μήλο, Μπανάνα, Ροδάκινο της Νάουσας, Ανανά, Φράουλα, βερίκοκο, Καρπούζι, πεπόνι και πολλά άλλα φρούτα ενώ έπεισαν τους συμμαθητές τους να έχουν σε καθημερινή βάση στη διατροφή τους τα φρούτα.

Στο τέλος η Ε.Λ.Π.Ν. θέλοντας να μυήσει τα παιδιά σε ένα νέο τρόπο διατροφής τους πρόσφερε ακτινίδια.
Στη εκδήλωση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Τσιαμούλου, Ελένη Κολτσάκη, Τζένη Κόγια, Ειρήνη Μολφέτα, Αλεξία Βαλή, Ελένη Πραντζίδου και Μαρία ΄Μιχαήλ.

Εκδηλώσεις που ακολουθούν:

1. Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 5.00 μ.μ. η παιδική χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας & Ναούσης θα ερμηνεύσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Πέτκου , στη συνέχεια οι μαθητές του τμήματος Λύρας της Ε.Λ.Π.Ν. με δασκάλα την κ. Βίκυ Μιχαηλίδου θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα τέλος τα προσχολικά τμήματα μπαλέτου θα χορέψουν χριστουγεννιάτικες χορογραφίες από την δασκάλα κ. Χριστίνα Μπράτση.

2. Η έκθεση Βιβλίου συνεχίζεται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2014 με ώρες λειτουργίας 11.00- 13.00΄το πρωϊ και 18.00- 20.00 το απόγευμα.