Νάουσα: Δωρεάν παραχωρούνται οι χώροι πολιτισμού σε σχολεία, φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους

eria vetlans

Εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός λειτουργίας των χώρων πολιτισμού και τουρισμού του δήμου Νάουσας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας, 8-12-2014. Ο κανονισμός προβλέπει δωρεάν παραχωρήσεις των πολιτιστικών χώρων του Δήμου για εκδηλώσεις σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, ενώ προβλέπεται χαμηλό αντάλλαγμα χρήσης σε όσες παραστάσεις χρεώνουν εισιτήριο στο κοινό.

"Με το νέο κανονισμό μπαίνει επιτέλους τάξη στη χρόνια αταξία που υπήρχε στις δημοτικές εγκαταστάσεις πολιτισμού, με βάση τις αρχές που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία του Δήμου. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ορθή συντήρηση των χώρων ώστε να προσφέρεται το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών στους χρήστες αλλά και τους τελικούς αποδέκτες, τους δημότες-θεατές" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Νάουσας.

Ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης δήλωσε: «Στηρίζουμε τους πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και όλους όσους έχουν μια συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά και επιστημονικά δρώμενα της Νάουσας όπως είναι ο κ. Χαρίτων Τομπουλίδης. Και φυσικά όσοι σύλλογοι δεν κόβουν εισιτήριο δεν θα χρεωθούν. Είναι καιρός να πάμε μπροστά, να βάλουμε τον πολίτη μπροστά, να αλλάξουμε νοοτροπίες του παρελθόντος».