Με επιτυχία οι διήμερες θερινές εκδηλώσεις της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας έχοντας πάντα ως βασικό της μέλημα τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, πραγματοποίησε θερινές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στις 5 & 6 Ιουλίου 2019, στο Κομνήνιο Βέροιας. Η αθρόα συμμετοχή των μελών και φίλων της Λέσχης κατά τα τη διάρκεια του διημέρου επιβεβαίωσε και εξασφάλισε την μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με παρουσιάστρια της βραδιάς την ταμία του Συλλόγου κ. Σταθούλα. Ανεσίδου, η οποία καλωσόρισε τον κόσμο και κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο της Λέσχης κ. Τουμπουλίδη Νικόλαο, για ένα σύντομο χαιρετισμό. Ο πρόεδρος της Ε.Λ.Β καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και τη συνεχή στήριξή του στις δραστηριότητες της Λέσχης. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργαζίδης Κωνσταντίνος.

Στη συνέχεια ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα από τρία τμήματα του Συλλόγου, το αρχάριο, το παιδικό και το εφηβικό, ενώ η βραδιά συνεχίστηκε με πλούσιο ποντιακό γλέντι με τους Γιώργο Σιαμλίδη και Γιώργο Χατζηκυριακίδη στο τραγούδι, τους Γιάννη Τσανασίδη και Γιώργο Νικηφορίδη στη λύρα, τους Δημήτρη Ουσταπασίδη και Άκη Στολτίδη στο νταούλι και τον Βαλάντη Τσίλη στα πλήκτρα.

Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με την τιμητική βράβευση του κ. Μαυρίδη Αλέξη. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Λ.Β. του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά του στο Σύλλογο.

Στη συνέχεια στο κέντρο της σκηνής αναβίωσε από το τμήμα παραστάσεων το «Ποντιακό Παρακάθ», ένα έθιμο που εκφράζει την συναναστροφή μιας παρέας γύρω από ένα τραπέζι, με προεξάρχοντα τον ήχο της λύρας και του τραγουδιού.  Ακολούθησε το τμήμα παραστάσεων κλέβοντας για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις με το χορευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε, προσκαλώντας παράλληλα τον κόσμο να ακολουθήσει στον ίδιο ρυθμό.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν, στο τραγούδι ο Γιάννης Κουρτίδης και ο Βαγγέλης Ιντζεβίδης, στη λύρα ο Ηλίας Παγκαλίδης, στο κλαρίνο ο Γιάννης Μαργαριτιάδης, στα drums ο Παναγιώτης, στο νταούλι ο Ανδρέας Νικηφορίδης και στα πλήκτρα ο Βαλάντης Τσίλης.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κων/νος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Παλαμούτης Νικόλαος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας κ. Τεληγιαννίδης Θεόφιλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βέροιας κ. Παπαδόπουλος Βασίλης, κ. Λυκοστράτης Βασίλης, κ. Ασλάνογλου Στυλιανός και κ. Σοφιανίδης Γιώργος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Βέροιας κ. Μωυσιάδης Νικόλαος, κ. Σουμελίδης Μιχάλης, η εκπρόσωπος της ΠΟΕ κ. Βασιλειάδου Ελένη, ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας κ. Καγκελίδης Αντώνης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β κ. Ορφανίδης Γιώργος, ο πρόεδρος της ΤΚ Τριποτάμου κ. Τσανασίδης Χρήστος, ο πρόεδρος της Τ.Κ Πατρίδας κ. Σιδηρόπουλος Ιωάννης, ο πρόεδρος του ΑΝ-ΔΥ Βέροιας κ. Κουμπουλίδης Λάζαρος, οι πρώην πρόεδροι της Ε.Λ.Β, κ. Τσαχουρίδης Αλέξανδρος, κ. Ζευγαρόπουλος Λάζαρος και κ. Σαρημιχαηλίδης Παύλος.

Επίσης παρευρέθησαν εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων του Νομού, από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς, το Σύλλογο Τριποτάμου, το Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί», τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Προδρόμου, το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης.

Το Δ.Σ. της Λέσχης θέλει να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά αρχικά τους κατοίκους του Κομνηνίου για τη ζεστή τους φιλοξενία και έπειτα όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία των εκδηλώσεων, αρχίζοντας από τα μέλη και τους φίλους της Ε.Λ.Β και καταλήγοντας στους σημαντικότατους υποστηρικτές και χορηγούς, που πάντα βρίσκονται στο πλευρό της.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ

Κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι οι εξής:

1032 Ένα τετραήμερο ταξίδι εντός Ελλάδας για δύο άτομα μέσα στο 2019 από το Γ.Γ Τουρισμού Α. Αλατσίδη.
1020 Mία τηλεόραση LG LED 32’’
77 Ένα TABLET 10’’