Ψηφιδωτό πολιτισμού η 4η Γιορτή Γης της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας (φωτογραφίες, βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Γης που διοργάνωσε γι ακόμη μία χρονιά η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας.

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στο κατάμεστο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Χαρίεσσας έλαβε χώρα η εκδήλωση με τίτλο «Ένα ταξίδι στην Ελλάδα…». Κι αυτό ακριβώς ήταν. Ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που συνδύαζε το σύγχρονο με το παραδοσιακό.

Το κοινό απόλαυσε Ποντιακούς, Θρακιώτικους, Ικαριώτικους και σύγχρονους χορούς, σε ένα πρόγραμμα με πολλές εναλλαγές (δείτε στο παρακάτω βίντεο αποσπάσματα από την βραδιά).

Το παιδικό τμήμα της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας άνοιξε το πρόγραμμα με ποντιακούς χορούς.

Ακολούθησε ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Νάουσας «Η Αράπιτσα» που χόρεψε χορούς της Θράκης, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε το τμήμα παραστάσεων της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας, που χόρεψε ποντιακά.

Τη σκυτάλη πήρε η σχολή χορού Body Control της Κατερίνας Νίκου, με τις εκπληκτικές δίδυμες κόρες της, Έλενα και Φένια Τσικιτίκου.

Σειρά είχε και πάλι η «Αράπιτσα» με Ικαριώτικους χορούς, ενώ και πάλι οι χορεύτριες τις σχολής χορού Body Control παρουσίασαν το μουσικό κομμάτι «Αλέξανδρος».

Έκπληξη αποτέλεσε όταν οι αδερφές Τσικιτίκου χόρεψαν υπό τις μελωδίες της λύρας, ενώ στην σκηνή μπήκαν παράλληλα οι άντρες της Ευξείνου Λέσχης, για να χορέψουν τον χορό των χορών, την Σέρρα.

Όλοι οι χορευτές ακολούθως συγκεντρώθηκαν στην σκηνή για την καθιερωμένη φωτογραφία. Χόρεψαν όλοι μαζί Συρτό Μακεδονίας και μαζί τους ενσωματώθηκαν οι θεατές.

Χοροδιδάσκαλος στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας είναι ο Βαγγέλης Λάχανης και στον Όμιλο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Νάουσας «Η Αράπιτσα» ο Γιώργος Πίπιλας.

Τέλος απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους εκπροσώπους των συλλόγων.

Εδώ να αναφέρουμε ότι αναμνηστικό απονεμήθηκε στον 34ο συμβατό δότη, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δοτών Μυελού των Οστών Χαρίεσσας, στον Δημοτικό Σύμβουλο Νάουσας, Σταύρο Ζάχο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν δωρεάν φρούτα της περιοχής και συγκεντρώθηκαν πλαστικά καπάκια για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας και την παρουσίασαν η Ηλιάννα Παμπουχίδου και ο Σάββας Τσιτλακίδης.

Την διακόσμηση επιμελήθηκε αφιλοκερδώς η Αθηνά Τζιούρτζια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε γλέντι έως τις πρωινές ώρες, με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες:

Μπάμπη Ιωακειμίδη (τραγούδι) , Στάθη Παυλίδη (τραγούδι) , Μπάμπη Κεμανατζίδη (λύρα-κλαρίνο)

Συμμετείχε το τμήμα λύρας του συλλόγου:

Στέφανος Σισμανίδης (λύρα-τραγούδι), Τσοπουρίδης Θωμάς (λύρα), Μπούχτης Θωμάς (λύρα), Φωτειάδης Ιωακείμ (λύρα),

Μπράσας Αντώνης (κλαρίνο), Μπράσας Αλέξανδρος (νταούλι) Πασχαλίδης Ιορδάνης Τουλούμ –Γαβάλ.

Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Νάουσας Ν. Κουτσογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θ. Τεληγιαννίδης και Ν. Καρατζιούλα, ο Βουλευτής ΝΔ Α. Βεσυρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Σ. Αποστολίδης, η Γραμματέας του ΔΣ Νάουσας Στ. Αραμπατζή, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νάουσας Θ. Καρανάτσιος, Σ. Δάγγας, Ε. Τζέπου, Θ. Ορδουλίδης, Σ. Βαλσαμίδης, Δ. Μάντσιος, Σ. Ζάχος, Θ. Γαϊτανίδης, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας Γ. Σοφιανίδης, ο πρώην Βουλευτής Η. Φωτιάδης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Τσιπουρίδου, ο Διευθυντής του Ωδείου της Μητρόπολης Ν. Ορδουλίδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας Ευστάθιος Χωραφάς Α. Καγκελίδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πατρίδας Γ. Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου κ.α.