Προβολή της ταινίας Black Panther στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Ο Φεβρουάριος έχει καθιερωθεί ως ο μήνας Αφροαμερικανικής Iστορίας και εορτάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Το μήνα αυτό γίνονται εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους αγώνες και τα επιτεύγματα των Αφρο-Αμερικανών σε όλους τομείς της κοινωνίας, της επιστήμης, και των τεχνών.

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στις 5.30 το απόγευμα, σας περιμένουμε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας, στη δωρεάν προβολή της ταινίας Black Panther.

Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στα πλαίσια της συνεργασίας της βιβλιοθήκης με το δίκτυο των American Spaces και το Veria TechLab το οποίο και συμμετέχει στο δίκτυο.

Ο Black Panther της Marvel Studios ακολουθεί τον T'Challa, που μετά το θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda--ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου Αφρικανικού κράτους--επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τη θέση του στο θρόνο. Όταν ένας παλιός και ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται, το θάρρος του T’Challa--βασιλιά και Μαύρου Πάνθηρα--δοκιμάζεται σε μια τρομερή σύγκρουση που απειλεί την Wakanda, αλλά και ολόκληρo τον πλανήτη. Αντιμέτωπος με προδοσία και κινδύνους, ο νέος βασιλιάς πρέπει να συγκεντρώσει τους συμμάχους του και να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Μαύρου Πάνθηρα, για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του και να διασφαλίσει την ασφάλεια του λαού του.

Σκηνοθεσία: Ράιαν Κούγκλερ

Πρωταγωνιστές: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Λουπίτα Νιόνγκο, Άντι Σέρκις, Μάρτιν Φρίμαν, Άντζελα Μπάσετ, Φόρεστ Γουίτακερ
Κατηγορία: Περιπέτεια Φαντασίας
Κατάλληλο από 12 ετών και πάνω
Διάρκεια: 2.14
Διοργάνωση:
Veria Tech Lab
Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (Ε.Κ.Α.Δ.Ε.Η.)
Με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας