Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων θα συνεδριάσει στην Βέροια και θα ορίσει ημερομηνία εκλογών

provato

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΚ θα συνεδριάσει στις 15 Μαρτίου στη Βέροια, όπου θα οριστικοποιήσει τα προς συζήτηση θέματα στη νέα συνάντηση με τον υπουργό και θα ορίσει ημερομηνία εκλογών.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων αναφέρεται στην πρώτη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 με την παρουσία πολλών προέδρων από όλη τη χώρα, με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Στη συνάντηση τέθηκαν προβλήματα και υπόμνημα αιτημάτων άμεσης προτεραιότητας. Όπως το θέμα της πληρωμής των εξισωτικών του 2013 και 2014, των περικοπών της ενιαίας ενίσχυσης του 2014, της πληρωμής των βιολογικών προγραμμάτων, το πρόβλημα με τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των ποιμνιοστασίων, το ζήτημα του κτηνιάτρου εκτροφής, το θέμα των βοσκοτόπων, την νέα ΚΑΠ, την εκπροσώπηση της ΠΕΚ σε όλους τους οργανισμούς και το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού με το αίτημα αποζημίωσης των θανόντων ζώων και της λήψης μέτρων για τη νέα χρονιά.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε για άμεσες λύσεις σε όλα τα ζητήματα με προτεραιότητα το θέμα των πληρωμών, των βοσκοτόπων και του καταρροϊκού. Η ΠΕΚ ζήτησε και ο υπουργός δεσμεύτηκε για άμεση νέα συνάντηση σε ένα μήνα με την παρουσία όλων των υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη συνέχεια, στις 14.00, ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με την παρουσία των περιφερειαρχών της χώρας, του ΓΕΩΤΕΕ και του ΣΕΚ, για το θέμα των βοσκοτόπων και αποφασίστηκε η δημιουργία τεχνικής επιτροπής με εκπροσώπους των περιφερειών, της ΠΕΚ και του ΣΕΚ η οποία θα συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα και θα έχει την ευθύνη της σύνταξης των προσωρινών και οριστικών σχεδίων των βοσκοτόπων ή βοσκήσιμων γαιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΚ θα συνεδριάσει στις 15 Μαρτίου στη Βέροια, όπου θα οριστικοποιήσει τα προς συζήτηση θέματα στη νέα συνάντηση με τον υπουργό και θα ορίσει ημερομηνία εκλογών.

Δεν αποκλείεται όμως και εισήγηση πανελλαδικής κινητοποίησης στον Ο.ΠΕ.ΚΕ.ΠΕ εάν δεν προχωρήσουν οι πληρωμές των επιδοτήσεων.

πηγή: www.agronews.gr