tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με ρεσιτάλ βιολιού και ξενάγηση σε σπάνιες συλλογές ο ‘Περίπατος Βιβλίου’ στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Με ρεσιτάλ βιολιού και ξενάγηση σε σπάνιες συλλογές πραγματοποιήθηκε ο ‘Περίπατος Βιβλίου’ στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου.

Το Σάββατο 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το ρεσιτάλ βιολιού «Fantasie, chaconne, και άλλοι χοροί για σόλο βιολί» από την Ελβετίδα βιολονίστρια Dominique Chiarappa –Zryd. Οι θεατές απόλαυσαν ένα μουσικό ταξίδι από την μπαρόκ μέχρι τις μέρες μας, μέσα από έργα για σόλο βιολί, με μουσικές των Telemann, Biber, Kurtag, Bach.

Η μουσικός Dominique Chiarappa -Zryd , πολύπλευρη βιολονίστας, διασκεδάζει εναλλάσσοντας μπαρόκ και σύγχρονο δοξάρι, για να  πολλαπλασιάσει με αυτό τον τρόπο τις διάφορες μουσικές αρθρώσεις και την δεξιοτεχνία του οργάνου. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύει  το στυλ  και την προσωπικότητα των συνθετών και της εποχής.

Παράλληλα έγιναν οργανωμένες ξεναγήσεις σε σπάνια έργα τέχνης και σπάνιες συλλογές της Βιβλιοθήκης, όπως τη συλλογή του Νίκου Γρηγοράκη με πρωτότυπα χαρακτικά, τη συλλογή του Θεόδωρου Ντατσόπουλου με σπάνιους χάρτες και βιβλία και τη συλλογή Πάνου Ζαμβακέλλη με μοναδικά βιβλία.

Οι ομάδες πολιτών ξεναγήθηκαν επίσης στο υπαίθριο αναγνωστήριο, στο στούντιο ηχογράφησης και στις γωνιές τους πρώτου ορόφου της Βιβλιοθήκης, όπως στον χώρο έμπνευσης, το maker space με τους 3d printers, το τηλεσκόπιο και όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς και το εντυπωσιακό ενυδρείο.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69