tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

‘Περίπατο Βιβλίου’ διοργάνωσε το Βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο

Τον δεύτερο Περίπατο Βιβλίου διοργάνωσε το Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ το Σάββατο 27 Απρίλη. Η δράση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου που έχει καθιερώσει να γιορτάζει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου.

Ο Περίπατος Βιβλίου μετράει  ήδη τα 9 χρόνια, με το βιβλιοπωλείο να συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Σκοπός της δράσης είναι η συμμετοχή του κοινού σε μια βιβλιοφιλική βόλτα που δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες και φίλους του βιβλίου να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως… να βρεθούν μεταξύ τους!

Στις 12 η ώρα η υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου, Τασούλα Χριστοδούλου, καλωσόρισε τους  συμμετέχοντες και τους προσέφερε από μια τσάντα με το λογότυπο της δράσης, «Ημέρα Βιβλίου 2024, Διαβάζω & Αλλάζω», που περιείχε κολατσιό, νερό, σελιδοδείκτη και μολύβι.

Με βάση το τελευταίο βιβλίο της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτη «Μια νύχτα στο μουσείο» η βιβλιοφιλική ομάδα ξεκίνησε από το «βιβλιοπωλείο της καρδιάς μας» με κατεύθυνση  προς το πάρκο της Εληάς όπου έκανε και την πρώτη στάση.

Απόλαυσαν το τοπίο με τον ανθισμένο κάμπο της Βέροιας, συζήτησαν για τα διατηρητέα σπίτια που υπάρχουν στην διαδρομή και από εκεί μέσω της ‘παραλίας’ της Βέροιας και του πάρκου των Αγίων Αναργύρων, η ομάδα έφτασε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βέροιας όπου ξεναγήθηκαν από τον αρχαιολόγο.

Στο μουσείο, η Βούλα Κοτσάλου μίλησε για την «Βεργόνα, της Βέροιας την γοργόνα», όπως ονόμασε την κεφαλή της Μέδουσας, μιας εμβληματικής μορφής του μουσείου. Οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν νοερά στους Βασιλικούς Τάφους και στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών, καθώς αναφέρθηκε και στο γοργόνειο….

«Στον φετινό περίπατο βιβλίου στην Βέροια αποφασίσαμε να δούμε, σε συνεργασία με την Τασούλα Χριστοδούλου από το Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και την βιβλιοθηκονόμο – συγγραφέα Βούλα Κοτσάλου, στην διάρκεια της διαδρομής πως φτιάχνονται οι ιστορίες, από τι υλικό είναι φτιαγμένες, που μπορεί να είναι οι παιδικές μας μνήμες, τι είναι αυτό που κάνει μια αφήγηση και τι είναι αυτό που την κάνει μια ολοκληρωμένη ιστορία και ίσως να μοιραστούμε με όσους παραβρεθούν στον περίπατο τις δικές τους μνήμες και τις δικές τους μικρές αναμνήσεις από τις γωνιές της Βέροιας, και τις κρυμμένες και από τις φανερές της διαδρομής που θα ακολουθήσουμε», είπε η συγγραφέας Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου.

«Το βιβλίο δεν είναι απλά ένα μυθολογικό παραμύθι, είναι κάτι παραπάνω. Είναι μία διαδρομή στην ‘παραλία’ της πόλης, στο μπαλκόνι της Βέροιας, που παρόλο δεν υπάρχουν τα άνθη των ανθισμένων ροδακινιών να θαυμάσουμε, θα μπορέσουμε να τα φανταστούμε την ώρα που θα βλέπουμε τους καρπούς των δέντρων, τα ροδάκινα», είπε η Βούλα Κοτσάλου.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69