Νέες επιτυχίες του ΑΟΡΓ στο κύπελλο Ελπίδων

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα πάτησαν το αγωνιστικό ταπί οι κορασίδες του ΑΟΡΓ Βέροιας, Καλοϊδου Κωνσταντινα και Δουλκεριδου Ελένη, αγωνιζόμενες στο Κύπελλο Ελπίδων, την διοργάνωση που φέρνει αντιμέτωπες τις 40 καλύτερες αθλήτριες, βάση της περσινής τους κατάταξης, της Κ. & Β. Ελλάδας με τις αντίστοιχες της Ν. Ελλάδας.

Πραγματοποιήθηκε ένας εξαιρετικός αγώνας πολύ υψηλού επιπέδου, στον οποίο οι αθλήτριες του ΑΟΡΓ αντεπεξήλθαν επάξια των προσδοκιών που δημιούργησαν με την προηγούμενη εμφάνιση τους, αν και ήταν εμφανώς κουρασμένες από την προ μιας εβδομάδας εμφάνισης τους, πιστοποιώντας ότι τα αποτελέσματα τους μόνο πυροτέχνημα δεν μπορούν να θεωρηθούν.

Η Καλοϊδου Κωνσταντινα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ίσως η ποιο σταθερή αθλήτρια εκτελώντας και τα τέσσερα προγράμματα της με πάθος. Βαθμολογήθηκε με 10700 βαθμούς στο σχοινί καταλαμβάνοντας την 12η θέση, με 11250 βαθμούς στο στεφάνι και την 11η θέση, με 11300 βαθμούς στις κορίνες και την 10η θέση, ενώ άφησε το καλύτερο για το τέλος εκτελώντας ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα στην μπάλα όπου βαθμολογήθηκε με 12100 βαθμούς ξεσηκώνοντας την κερκίδα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Στην γενική κατάταξη όπου μετρούσαν μόνο τα τρία καλύτερα προγράμματα κάθε αθλήτριας κατέλαβε την 6η θέση όντας 3η καλύτερη από την Κ. & Β. Ελλάδα.

Η Ελένη Δουλκεριδου είχε να αντιμετωπίσει εκτός από την κούραση του προηγούμενου αγώνα και το γεγονός ότι εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω της αδιαθεσίας που ένιωσε καθώς και το άγχος να επανέλθει στις υψηλά βαθμολογούμενες εμφανίσεις. Αντεπεξήλθε επάξια στις απαιτήσεις του αγώνα καταλαμβάνοντας την 14η θέση στο σύνολο (5η καλύτερη από την Κ. & Β. Ελλάδα). Στα επί μέρους όργανα ήταν 2η στο πρόγραμμα με στεφάνι με 12000 βαθμούς εκτελώντας ένα καθηλωτικό πρόγραμμα, 14η στο σχοινί με 10500 βαθμούς, ενώ μια ατυχία στην μπάλα όπου βαθμολογήθηκε με μόλις 8600 βαθμούς και μια στις κορίνες με 9550 βαθμούς την άφησαν πίσω στην γενική κατάταξη.

Ο πρόεδρος του ΑΟΡΓ Ευθύμιος Χωματάς δήλωσε: "Δεν θα κουραστώ ποτέ να δίνω συγχαρητήρια στις αθλήτριες μας και τις προπονήτριες τους Σανσαριδου Μαρία, Χωματα Κυριακή, Δίντση Βασιλική και την δασκάλα του μπαλέτου Natalia Knyazeva, όχι για τα αποτελέσματα τους αλλά για την αδιάκοπη προσπάθεια και αυταπάρνηση που δείχνουν κάθε μέρα. Το αποτέλεσμα κρίνεται μέσα σε μόνο 1.5 λεπτό ενώ πίσω του κρύβονται ατελείωτες ώρες προπόνησης και προετοιμασίας. Χαίρομαι πραγματικά για όλες τις αθλήτριες του συλλόγου, αυτά τα “παιδιά” μου, γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουν αρκετές αντιξοότητες σχετικά με τις συνθήκες προπόνησης τους σε σχέση ειδικά με τις αθλήτριες από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη όπου οι συνθήκες προπόνησης είναι πολύ καλύτερες από τις δικές μας".