Logo

Κατάληψη τευτλοπαραγωγών στα γραφεία της ΕΒΖ

Σε κατάληψη των γραφείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν αργά το μεσημέρι τευτλοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, ζητώντας από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων "εγγυήσεις για την αποπληρωμή του προϊόντος που θα παραδώσουν στον μισθωτή των εργοστασίων της εταιρείας σε Πλατύ και Σέρρες για 28 μήνες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκη Πίππα, «στη σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί για τη μίσθωση των εργοστασίων, για την οποία μας ενημέρωσαν από τη διοίκηση της ΕΒΖ, δε αναφέρεται το πώς θα πάρει ο μισθωτής τα τεύτλα, ούτε όμως υπάρχουν όροι για το πώς θα πληρωθούμε εμείς. Χωρίς διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις από το υπουργείο, είμαστε μετέωροι και εκτεθειμένοι. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πίππας επισήμανε ότι «με βάση τα όσα ακούγονται, ο μισθωτής θα παραλάβει τα τεύτλα μας και θα τα διαθέσει για βιοαέριο και ζωοτροφές και όχι για την παραγωγή ζάχαρης, αυτό σημαίνει απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς και ποιος θα μας την καλύψει».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ (που συνεδρίασε με πέντε μέλη, αφού τα δύο -η νομικός Κωστούλα Πάτουχα και το ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Στέλλα Καραγιάννη- παραιτήθηκαν το περασμένο Σάββατο), αποφάσισε ομόφωνα να ανάψει το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης των δυο προαναφερθέντων εργοστασίων με την κοινοπραξία Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας- Royal Sugar, έναντι τιμήματος 490.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τη συγκεκριμένη κοινοπραξία, στην πρόσκληση που απηύθυνε η διοίκηση της ΕΒΖ για τη μίσθωση των εργοστασίων σε Πλατύ και Σέρρες, είχε ανταποκριθεί και η «Innovation Brain» του Λούκας Φέκερ.

Πηγή: https://left.gr

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb