Logo

Το παιδικό τμήμα «ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ» της Easy Education με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας στο First Lego League 2020!

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης EasyEducation με περηφάνεια ανακοινώνει πως  σε συνεργασία με το Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, το Σάββατο, 15 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά με την ομάδα του παιδικού τμήματος της Πληροφορικής στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος «Ψηφιακή Παιδεία», στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής FLLGREECE (FIRSTLEGOLEAGUE) που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη.

Εδώ και δύο περίπου μήνες προετοιμαζόμαστε με τα παιδιά για αυτό το διαγωνισμό με μεγάλη χαρά και δημιουργικότητα! Οι προπονήσεις διεξήχθησαν κάθε Σάββατο πρωί στο χώρο της βιβλιοθήκης, ξεκίνησαν από τις 21/12/2019 και διήρκεσαν έως τις 14/2/2020.

Όμορφες στιγμές, χαμόγελα, δυσκολίες αλλά και πολλή διάθεση και κέφι για να τα επιλύσουμε ήταν όλα όσα χαρακτήρισαν τις συναντήσεις μας. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από το robot game με την πολύ όμορφή πίστα, βρήκαν την ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από τη δημιουργία του project και φυσικά ήρθαν κοντά, επικοινώνησαν και έγιναν μια ομάδα. Τώρα ανυπομονούν για τη μεγάλη μέρα και μαζί με αυτά και εμείς! 

Το FLL ή αλλιώς FIRST® LEGO® League είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να τα βοηθήσει να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

Ο πανελλήνιος αυτός διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής (που είναι μέρος του παγκόσμιου διαγωνισμού της FIRST LEGO LEAGE ®) θα γεμίσει με ανεπανάληπτες εμπειρίες τους νεαρούς συμμετέχοντες σε ένα φαντασμαγορικό διήμερο. Θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι το “City Shaper” και τα παιδιά θα καταθέσουν τη δική τους πρόταση για το πως μπορούν να επιλυθούν προβλήματα των σύγχρονων πόλεων -με τη συνδρομή της ρομποτικής ή όχι- μέσα από το project που έχουν ετοιμάσει αλλά και θα δοκιμάσουν τη δύναμη του ρομπότ που κατασκεύασαν τα ίδια μέσα από τις αποστολές στην πίστα του robot game. Κι όλα αυτά μέσα από τη διασκέδαση, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη αλλά και την επικοινωνία που είχαν ως ομάδα στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για έναν τέτοιο διαγωνισμό.

To Σαββατοκύριακο γίνεται ο προκριματικός της Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ HELEXPO. Το Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Easy-Education συμμετέχουν με τις ομάδες τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Καλή επιτυχία Easy Robots! Είμαστε περήφανοι!

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb