Logo

Επιμορφωτική ημερίδα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Την Τρίτη 28/1/2020 πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκά προγράμματα στην Εκπαίδευση: eTwinning και Erasmus Plus». Την ημερίδα διοργάνωσαν ο Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας Μακαρατζής Γεώργιος σε συνεργασία με τον ομόλογό του  της περιοχής Αλεξάνδρειας Αμανατίδη Νικόλαο και την πρέσβειρα της δράσης eTwinning Πέλλας, Ημαθίας, και Πιερίας Ευαγγελία Σαρίγκολη.

Στην επιμορφωτική ημερίδα παραβρέθηκε όλο το διδακτικό προσωπικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας καθώς και ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί από άλλες σχολικές μονάδες.

Ο κ. Μακαρατζής στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην σημασία των διασχολικών συνεργασιών τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη συνέχεια η κ. Σαρίγκολη παρουσίασε τη δράση E-Twinning και τις δυνατότητες αξιοποίησής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας E-Twinning στην δρομολόγηση διασχολικών συνεργασιών από τους εκπαιδευτικούς. Ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε στον τρόπο σχεδιασμού και υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus Plus  από τις σχολικές μονάδες και τα εκπαιδευτικά οφέλη που μπορούν να προκύψουν μέσα από την συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτά,

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί Ταχτσόγλου Μαρία και Σισμανίδου Ουρανία κατέθεσαν την εμπειρία τους από την συμμετοχή των ιδίων και των σχολείων τους σε προγράμματα Erasmus Plus  και eTwinning αντίστοιχα.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb