Logo

Η Έκτη των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας είχε τη δική της Ιστορία

iev-Istoria-Theatro

Τη διδασκαλία της Ιστορίας αποφάσισε να συνδυάσει με τη Θεατρική Αγωγή φέτος, η δασκάλα της Έκτης Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας «Ι. Σαφαρίκα-Ι. Μπαρμπαρούση», κ. Μαρία Λιακοπούλου, και το αποτέλεσμα δεν μπορούσε παρά να είναι εξαιρετικό.

Οι μαθητές της Έκτης χωρίστηκαν σε 4 ομάδες, και η κάθε ομάδα ανέλαβε να αποδώσει σε μορφή σκετς, ένα κομμάτι της φετινής Ιστορίας που διδάσκεται.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά ασχολήθηκαν με την Αμερικανική και Γαλλική Επανάσταση. Τόμας Τζέφερσον και Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, Βαστίλη, Ελευθερία-Ισότητα-Αδελφότητα, Ιακωβίνοι, βασιλιάς Λουδοβίκος και Μαρία Αντουανέτα, Ναπολέων, και Βατερλό, είναι τα κύρια σημεία που αποδόθηκαν "θεατρικά" από τα παιδιά, τα οποία έδειξαν απίστευτο ζήλο και εφευρετικότητα, ετοιμάζοντας τα πάντα μόνα τους, από τη συγγραφή του σκετς και τα σκηνικά, μέχρι τα κουστούμια και το μακιγιάζ.

Απώτερος σκοπός της δασκάλας είναι ο παιγνιώδης και βιωματικός χαρακτήρας του μαθήματος, που θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν οι μαθητές. Μ' αυτόν τον τρόπο, το παιδί αφομοιώνει καλύτερα τα ιστορικά γεγονότα, ενώ παράλληλα μαθαίνει να συνεργάζεται με την ομάδα και να δημιουργεί σχέσεις αλληλεξάρτησης και αλληλοϋποστήριξης.

Οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη νέα πνοή που απέκτησε το μάθημα, καθώς αισθάνονται πλέον πιο δημιουργικοί και υπεύθυνοι για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν την πολυπόθητη γνώση.

Ζέρβα Ελευθερία-Χαρά

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb