Logo

ΕΛΜΕ Ημαθίας: "Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών"

agiasmos 5o

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο σχολικό συγκρότημα Πλατέος επανέρχεται στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στους γονείς και μαθητές που πλήττονται από τις κυβερνητικές επιλογές στο συγκεκριμένο θέμα.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει η ΕΜΛΕ: "Την ώρα που και λόγω συγκυρίας επιβάλλεται η συμμετοχή των μαθητών σε δραστηριότητες πέραν του σχολικού προγράμματος (κοινωνικά φροντιστήρια, συμμετοχή σε προγράμματα όπως πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και αγωγής υγείας) και ως εκ τούτου θα έπρεπε αυτή την στιγμή να αναζητούμε τρόπους για την μεταφορά των μαθητών και σε ώρες εκτός διδακτικού ωραρίου η κυβέρνηση έρχεται να αμφισβητήσει το δικαίωμα της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο.

Με μια ΚΥΑ απόρροια των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης επιστρέφουν την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω. Τότε που οι μαθητές για να μεταβούν στο σχολείο του κοντινότερου χωριού έπρεπε να διανύσουν χιλιόμετρα χιονισμένων δρόμων ή να διαβούν "φουσκωμένα" ποτάμια. Τώρα βέβαια έχουμε μεγαλύτερους, ασφαλτοστρωμένους δρόμους όμως και οι κίνδυνοι είναι ανάλογοι.

Απαιτούμε:

· Άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης ΚΥΑ.

· Δωρεάν μεταφορά των μαθητών

· Έγκαιρη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο.

· Συνεχή έλεγχο για τις συνθήκες ασφαλής μετάβασης των μαθητών από τα ΜΜΜ.

Επιτέλους η συγκυβέρνηση πρέπει να καταλάβει πως η θέση των μαθητών είναι στις σχολικές αίθουσες και όχι στους δρόμους".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb