Logo

Παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών του Γυμνασίου - Λυκείου Πλατέος στον αντιπεριφερειάρχη για την μεταφορά στο σχολείο

kalaitzidis mathites

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Πλατέος, γονείς και καθηγητές τους (τους συνόδευε ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Ισαάκ Χαλκίδης), για το θέμα της δωρεάν μεταφοράς στο σχολείο. Ως γνωστόν, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, πολλοί μαθητές χάνουν το δικαίωμα της δωρεάν μεταφοράς διότι η απόσταση της κατοικίας τους από το σχολείο τους είναι μικρότερη από τις οριζόμενες (1200 μέτρα για το δημοτικό, 3000 μέτρα για το γυμνάσιο και 5000 μέτρα για το Λύκειο). Πρόβλημα δημιουργεί και το 90λεπτο που υποχρεωτικά μεσολαβεί από το ένα δρομολόγιο στο άλλο διότι αναγκάζει πολλούς μαθητές που σχολάνε νωρίτερα να περιμένουν. Οι μαθητές και οι γονείς ζήτησαν άμεση λύση διαφορετικά θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

kalaitzidis mathites1

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στους μαθητές και λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους τόνισε ότι η λύση του ζητήματος δεν είναι στο χέρι της Περιφέρειας αλλά προκύπτει από την Κοινή Απόφαση των Υπουργών. Ο κ. Καλαϊτζίδης ενημέρωσε ότι την Δευτέρα θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα επιδιώξει με τους κυβερνητικούς βουλευτές να συναντήσει τον αρμόδιο υπουργό.

Από την πλευρά των μαθητών ζητήθηκε να εξυπηρετηθούν για λίγες ημέρες, μέχρι να βρεθεί λύση, από το ΚΤΕΛ, αίτημα που αποδέχθηκε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Τάσος Συμεωνίδης σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει μόνο για 4-5 ημέρες.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb