Logo

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας -Ημέρα Αγάπης στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

iev-3h-ilikia

Η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη μέρα του Οκτώβρη, και οι τάξεις της Α' και Β' Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας «Ι. Σαφαρίκα-Ι. Μπαρμπαρούση», γέμισαν αγάπη για αυτά τα άτομα που κάνουν τη ζωή μας πιο γλυκιά -τους παππούδες μας.

Η κ. Ιωάννα Ιορδανίδου, δασκάλα της Α' Δημοτικού, και η κ.Εύη Κρέξη, δασκάλα της Β' Δημοτικού, προσέγγισαν το θέμα με γλυκό, και συνάμα αφυπνιστικό τρόπο.

Στην Α' Δημοτικού, τα παιδιά ξεκίνησαν την κουβέντα τους, αναφερόμενα στην αγάπη που τρέφουν για τον παππού και τη γιαγιά τους.

Στη συνέχεια γενίκευσαν το θέμα, εστιάζοντας στα δικαιώματα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, και στο πώς μπορεί ο καθένας από μας να βοηθήσει τα άτομα αυτά, όταν το έχουν ανάγκη.

Τέλος, οι μαθητές ετοίμασαν μικρά δωράκια για τους παππούδες τους• μία κάρτα, μία θήκη για τα γυαλιά τους -για να τους διαβάζουν παραμύθια με ευκολία-, και μία ζωγραφιά με την πιο ωραία ανάμνηση που έχουν από αυτούς.

iev-3h-ilikia1

Στη Β' Δημοτικού, τα παιδιά μίλησαν για τους λόγους που τους κάνουν να έχουν αδυναμία στους παππούδες τους -οι σκανταλιές πάντα συγχωρούνται-, και για τον σημαντικό ρόλο που έχει η γιαγιά και ο παππούς σε μία οικογένεια -είναι η γερή βάση της.

Οι μαθητές της Β' τάξης, αποφάσισαν να δείξουν την αγάπη τους σ' αυτά τα πρόσωπα, κατασκευάζοντας μια μεγάλη χάρτινη αγκαλιά, την οποία "στόλισαν" με λογάκια αγάπης για τα άτομα αυτά, που αν κι έχουν δικά τους παιδιά, αγαπούν τα εγγόνια τους λίγο πιο πολύ.
"Γιαγιά και παππού, σας αγαπώ πολύ, γιατί είστε οι καλύτεροι που έχω γνωρίσει", έγραψε μια μαθήτρια, και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε. Με τη σειρά μας, να ευχηθούμε όλα τα παιδιά αυτού του κόσμου, να έχουν την τύχη να γνωρίσουν παππού και γιαγιά.

Ζέρβα Ελευθερία-Χαρά

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb