Logo

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

iev Xoris-Aytokinito

Της Χαράς - Ελευθερίας Ζέρβα 

Η Δευτέρα Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας «Ι. Σαφαρίκα – Ι. Μπαρμπαρούση», είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα της χρήσης του αυτοκινήτου, με αφορμή τη Μέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Σεπτεμβρίου.

Η δασκάλα της Δευτέρας τάξης, κ. Εύη Κρέξη, εισήγαγε το θέμα της ημέρας και έθεσε κάποια θέματα προβληματισμού• τι μας προσφέρει το αυτοκίνητο, τι προκαλεί η χρήση του συγκεκριμένου μέσου μεταφοράς, και πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς αυτό, ήταν τα κύρια ερωτήματα, τα οποία καλέστηκαν να απαντήσουν οι μαθητές, με βάση τις δικές τους εμπειρίες και τα όσα γνωρίζουν πάνω στο εν λόγω θέμα.

Στη συνέχεια, και συνειδητοποιώντας τα μειονεκτήματα που "κουβαλάει" μαζί του το συγκεκριμένο όχημα, οι μαθητές πρότειναν εναλλακτικές λύσεις, αναφερόμενοι στην πρακτική πλευρά της χρήσης των μέσων μεταφοράς.

Τέλος, καλέστηκαν να σχηματίσουν το δικό τους αυτοκινητάκι και να δημιουργήσουν δικιά τους πινακίδα -δραστηριότητα που έλαβε χώρα διαθεματικά με το αντικείμενο της Γλώσσας, όπου οι μαθητές διδάχθηκαν τα διαφορετικά είδη των πινακίδων που συναντάμε στο δρόμο-, η οποία έφερε συνθήματα, όπως "Σήμερα με τα πόδια" και "STOP, απαγορεύεται το αυτοκίνητο". Με αυτόν τον τρόπο, η δασκάλα κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να τα βοηθήσει να αντιληφθούν ότι, αν και διανύουμε την εποχή της τεχνολογίας, είναι πολλά τα επιτεύγματα του ανθρώπου που, μπορεί φαινομενικά να διευκολύνουν τη ζωή μας, έχουν όμως και αρνητική επιρροή πάνω μας.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb