Logo

Επίσκεψη μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής

 

“Στα πλαίσια προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα «Ούτε καλύτερος ούτε χειρότερος… Απλά διαφορετικός», οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκεφτήκαμε τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 το Σχολείο Ειδικής Αγωγής στη Βέροια.

Εκεί η κοινωνική λειτουργός κυρία Έφη Οικονομίδου με ιδιαίτερη διάθεση μας ξενάγησε στο σχολείο και μας ενημέρωσε για τη δουλειά που γίνεται σ’ αυτό. Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε τους άνετους και άρτιους εξοπλισμένους χώρους του σχολείου αλλά και τους μαθητές του. Εντύπωση μας έκανε το εργαστήριο πληροφορικής και πολύ περισσότερο ο πολυαισθητηριακός χώρος αφού πρώτη φορά βλέπαμε μια τέτοια αίθουσα.

Μετά την ξενάγηση, συμμετείχαμε σε βιωματικές δραστηριότητες σχετικά με τα άτομα που έχουν κάποια αναπηρία στο χώρο του γυμναστηρίου. Τελικά κατανοήσαμε ότι με υπομονή, επιμονή και πολλή προσπάθεια μαθητών και δασκάλων κατορθώνουμε σπουδαία πράγματα. Και για μια άλλη φορά καταλήξαμε ότι «όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι είμαστε ίσοι». Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για τους μαθητές αλλά και για τους δασκάλους”, αναφέρει η ανακοίνωση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb