Logo

Αλεξάνδρεια: Δράση ενημέρωσης σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά» του Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού στα πλαίσια της λήψης αναγκαίων μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού ξεκίνησε δράση σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες του Δήμου.

Τα στελέχη, πέρα από την τηλεφωνική ενημέρωση σε δημότες μας που διαβιούν σε οικισμούς, σχετικά με τα μέτρα προστασίας για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, πραγματοποίησαν και επιτόπιες παρεμβάσεις στους οικισμούς Αγίου Γεωργίου και Παλαιόχωρας και θα συνεχίσουν και στους μικρότερους οικισμούς.

Με αφορμή τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό έγινε ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού για θέματα προσωπικής υγιεινής – λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας κατά της μετάδοσης του ιού και για την διαδικασία πρόσβασης στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στη περίπτωση που εμφανιστούν συμπτώματα της νόσου COVID 19 σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Παράλληλα, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό με οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και έντυπες βεβαιώσεις μετακίνησης, ενώ έγινε καταγραφή πρόσθετων αναγκών λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb