Logo

Χρήσιμα tips για να αναδείξετε τον φυσικό φωτισμό του χώρου σας

domatio fotismos

Είναι γεγονός ότι όλοι γνωρίζουμε πώς να διαμορφώσουμε έναν αισθησιακό και ρομαντικό φωτισμό για ένα δείπνο με το αγαπημένο μας πρόσωπο…λίγα κεράκια αρκούν. Ο φωτισμός όμως μιας οικίας δεν είναι μια τόσο απλή διαδικασία. Το βασικό είναι να προσδιορίσετε το στιλ του φωτισμού που θέλετε να έχει ο χώρος σας. Θέλετε να είναι vintage, minimal, ethnic; Οι επιλογές είναι πολλές και εσείς καλείστε να αποφασίσετε!

 

Σας αρέσει ο θερμός ή ο ψυχρός φωτισμός; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα στο οποίο έρχεστε να απαντήσετε, ώστε να επιλέξετε τον κατάλληλο φωτισμό. Πιθανώς να έχετε ακούσει ότι η θερμοκρασία του φωτισμού μετριέται σε βαθμούς Kelvin (K), ανάλογα με το πόσο κίτρινο (θερμό) ή μπλέ (ψυχρό) εκπέμπουν. Σε κάθε περίπτωση οι προσωπικές σας προτιμήσεις είναι αυτές που πρέπει να σας καθοδηγήσουν, για παράδειγμα αν θέλετε μια ζεστή ατμόσφαιρα που να θυμίζει την υποβλητική ατμόσφαιρα που δημιουργεί το φως των κεριών, τότε το κίτρινο φως είναι πιο κοντά στις επιλογές σας.

domatio fotismos11

 

Εμείς σας δίνουμε μερικά χρήσιμα tips τα οποία θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον πιο ιδανικό φωτισμό για τον χώρο σας:

Αξιοποιήστε τον φυσικό φωτισμό που έχει το δωμάτιο. Για δωμάτια τα οποία χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας και είναι ευήλια, τότε δεν χρειάζεται γενικός φωτισμός, παρά μόνο μια συμπληρωματική πηγή φωτισμού.

Ελέγξτε την κατεύθυνση των δωματίων σας. Συνήθως τα βορινά δωμάτια είναι εκείνα που δεν εκτίθενται στο φως του ήλιου και για αυτό χρειάζονται μια συμπληρωματική πηγή φωτισμού.

Προσθέστε καθρέφτες στα φωτεινά δωμάτια. Και όμως θα δείτε το χώρο σας να μεταμορφώνετε και να φαίνεται ακόμα πιο φωτεινός και μεγάλος, επειδή οι καθρέφτες έχουν την δυνατότητα να αντανακλούν του φως του ήλιου.

Αν ο χώρος σας δεν έχει μεγάλα παράθυρα, τότε επιλέξτε να βάψετε τους τοίχους σας με ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις καθώς αυτές θα δώσουν μια ψευδαίσθηση επιπλέον φωτισμού στο χώρο σας και θα τον κάνουν να φαίνεται πιο μεγάλος.

Επενδύστε στον κρυφό φωτισμό. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να καλύψετε με χαμηλό φωτισμό μεγάλο μέρος του δωματίου και να δημιουργήσετε ένα επιβλητικό ύφος που μαγνητίζει. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να λάβετε υπόψιν την απόσταση από το ταβάνι, δηλαδή αν το ταβάνι σας είναι χαμηλοτάβανο ή ψηλοτάβανο.

Το άρθρο ήταν μια προσφορά της ιστοσελίδας starlamp.gr.  

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb