Logo

Ίδρυση γραφείου ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών στην Βέροια

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κο Φώτη Κουρμούση είχε ο Υφυπουργός Άγγελος Τόλκας στο πλαίσιο της ίδρυσης και δημιουργίας γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στη Βέροια.

Η Κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία 36 περιφερειακών αντίστοιχων γραφείων που έχουν στόχο να ενημερώνουν σφαιρικά και αναλυτικά για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις υπερχρεωμένων πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την αδυναμία τους να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους λοιπούς ιδιώτες.

Σε συνέχεια της παραπάνω συνάντησης, ο ειδικός γραμματέας ενημέρωσε τον Υφυπουργό ότι υπογράφεται από τον Αρμόδιο Υπουργό και προχωράει η δημιουργία του παραπάνω γραφείου και στη Βέροια σε χώρο που παραχωρεί ο Δήμος Βέροιας στη παλιά δημοτική αγορά Βέροιας και διαμορφώνεται επί του παρόντος, ενώ παράλληλα διενεργείται η σχετική ειδική εκπαίδευση των δημόσιων υπαλλήλων που θα υπηρετούν εκεί.

Η παραπάνω κίνηση είναι ουσιαστικά η δημιουργία μιας νέας δημόσιας υπηρεσίας μετά από πολλά χρόνια στη Βέροια,η οποία έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή που από πλευράς πολιτείας έχουν δημιουργηθεί σημαντικές υποδομές για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους μέσω των 120 δόσεων, του εξωδικαστικού μηχανισμού, των γραφείων ενημέρωσης, την προστασία πρώτης κατοικίας και συνολικά των μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων και των περιουσιών τους.

Ο Υφυπουργός Άγγελος Τόλκας σημείωσε σχετικά: "Η ενίσχυση του δικτύου στήριξης των συνανθρώπων μας που έπληξε η κρίση αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας. Πλέον η Ημαθία αποκτά μια δομή που έρχεται να υποστηρίξει στην πράξη τους συμπολίτες μας και να προστατεύσει τις περιουσίες τους. Όταν λέμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουμε για τους πολλούς, το εννοούμε και το κάνουμε πράξη".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb