Logo

Ζητήματα των Ιδιοκτητών Ακινήτων συζήτησε η Υποψήφια Δήμαρχος Γεωργία Μπατσαρά

Συνάντηση με την Πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) Ημαθίας κα. Ιφιγένεια Βλαχογιάννη είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Μαΐου 2019 η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά.

Η κα. Βλαχογιάννη εξέθεσε στην Υποψήφια Δήμαρχο τα προβλήματα των ιδιοκτητών ακινήτων, ιδιαίτερα την υπέρογκη φορολογία που υφίστανται, όχι μόνο λόγω του ΕΝΦΙΑ, αλλά και της συμπληρωματικής φορολογίας.

Ένα άλλο επίσης σοβαρό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι δε μπορούν να ενταχθούν οι περισσότεροι από αυτούς στην ρύθμιση των 120 δόσεων λόγω της ύπαρξης του περιουσιακού κριτηρίου άνω των 60.000 ευρώ. Ζητούν την κατάργηση αυτού του κριτηρίου καθώς και του συμπληρωματικού φόρου. Τάσσονται επίσης υπέρ της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ από τους δήμους.

Η Υποψήφια Δήμαρχος στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι:

«Σίγουρα οι δήμοι δεν χαράσσουν ούτε οικονομική, ούτε φορολογική πολιτική. Λόγω ιδεολογίας όμως, είναι υπέρ της ιδιοκτησίας και θεωρεί άδικο το μέτρο της συμπληρωματικής φορολόγησης και της μη δυνατότητας ένταξης πολλών ιδιοκτητών ακινήτων στο μέτρο των 120 δόσεων».

Τόνισε επίσης ότι είναι υπέρ της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κάτι το οποίο θα υλοποιήσει ο πολιτικός φορέας από τον οποίο προέρχεται, μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνει Πρωθυπουργός, όπως άλλωστε ο ίδιος δεσμεύτηκε. Τάσσεται επίσης υπέρ της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ από τους δήμους.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb