Logo

Επανέρχεται το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης

Άμεση λύση στην ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών και στο αδιέξοδο των Σχολών Οδηγών δίνει ο νέος Υφυπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Ημαθίας Λάζαρο Τσαβδαρίδη, τον ενημέρωσε ότι επανέρχεται έτσι το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης και αίρεται ο ισχύων Νόμος Σπίρτζη, που οδήγησε σε αδιέξοδο επαγγελματίες οδηγούς, Σχολές Οδηγών και σε μεγάλη ταλαιπωρία τους πολίτες, ιδιοκτήτες ΙΧ.

"Πιο συγκεκριμένα, συζήτησα με τον νέο Υφυπουργό την άμεση αλλαγή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που οδήγησε σε αδυναμία διενέργειας εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, κατηγοριών Α (δίκυκλα) Β, C, CE, D, με συνέπεια οι πολίτες να μη μπορούν να πραγματοποιήσουν τις ανάγκες τους και ιδιαίτερα οι υποψήφιοι οδηγοί των επαγγελματικών κατηγοριών, που βιοπορίζονται από αυτό το επάγγελμα.

Παράλληλα, υπογράμμισα ότι τα «απόνερα» της εφαρμογής του ισχύοντος νόμου όχι μόνο έφεραν σε οικονομικό αδιέξοδο τους ιδιοκτήτες των Σχολών Οδηγών και τους υπαλλήλους τους αλλά προκάλεσαν ανωμαλία στη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών Μεταφορών οι οποίες, με την εφαρμογή του Νόμου, καλούνταν εντός ωραρίου να απέχουν από τα καθήκοντά τους εντός των υπηρεσιών.

Αποτέλεσμα αυτού, η μη σωστή εξυπηρέτηση εμπόρων αυτοκινήτων, ιδιωτών ελεύθερων επαγγελματιών και ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως ειδικά σε έναν νομό όπως η Ημαθία, που είναι μεγάλος συγκοινωνιακός κόμβος, ειδικά για την αγροτική παραγωγή.

Ο νέος Υφυπουργός Μεταφορών δεσμεύθηκε ότι με σχετική τροπολογία, που θα ενσωματωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε ένα από τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης, θα επανέλθει το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωματών οδήγησης.

Επιπροσθέτως, όπως δεσμεύθηκε με 2η τροπολογία θα επιλυθεί και το ζήτημα της ανανέωσης του διπλώματος των οδηγών από 74 ετών και μέχρι τα 80, που πλέον δεν θα χρειάζεται να δίνουν νέες εξετάσεις αλλά απλά να καταθέτουν πια μόνο όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις εξετάσεις των ιατρών" αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Τσαβδαρίδης.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb