Logo

Βεσυρόπουλος στον Realfm για τις 120 δόσεις: Μπόνους για τους συνεπείς οφειλέτες - Μέρος των προσαυξήσεων μπορεί να διαγραφεί

Για τις αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ καθώς και τις φορολογικές δηλώσεις μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και Στεφανίας Κασίμη ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Οι αλλαγές αφορούν και αυτούς που μπήκαν στις 120 δόσεις. Είδαμε ότι η προηγούμενη ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ελκυστική για αυτούς που έχουν ληξιπρόθεσμα στις ΔΟΥ και πάμε να τα θεραπεύσουμε με τη ρύθμιση που φέρνουμε την επόμενη εβδομάδα. Μειώνουμε την ελάχιστη μηνιαία δόση από τα 30 ευρώ στα 20 ευρώ, μειώνουμε το επιτόκιο στο 3%, πλέον μπορούν να υπαχθούν όλα τα νομικά πρόσωπα με όριο 1 εκατομμύριο ευρώ και κάτι επιπλέον που κάνουμε και είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι η αναστολή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, τις κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών. Όποιος υπαχθεί στη ρύθμιση αναστέλλονται τα μέτρα είσπραξης, οι δεσμεύσεις λογαριασμών. Όσο τηρείται η ρύθμιση θα υπάρχει αναστολή της δέσμευσης, της κατάσχεσης των λογαριασμών», δήλωσε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία. Στην αρχή της τετραετίας αυτής της κυβέρνησης κάνουμε μία γενναία ρύθμιση, κάνουμε μία πάρα πολύ ευνοϊκή ρύθμιση που μπορούν να υπαχθούν όλοι σχεδόν. Στόχος είναι μέχρι τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει η ρύθμιση και να λήξει 30 Σεπτεμβρίου. Το χρονικό διάστημα υπαγωγής στη ρύθμιση θα είναι σύντομο, όσοι υπαχθούν. Όποιος μείνει μέχρι το τέλος στη ρύθμιση, την τηρήσει με ευλάβεια, θα έχει ένα ακόμα μπόνους, ένα μέρος των προσαυξήσεων που μένει να μπορεί να διαγραφεί. Είναι μία επιβράβευση της συνέπειας».

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε ότι «ο σχεδιασμός είναι τα εκκαθαριστικά που θα βγουν τον Αύγουστο να είναι με τις νέες μειώσεις. Για πρώτη φορά ο πολίτης θα πάρει το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ με μειωμένο φόρο, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήταν απόφαση του κ. Πρωθυπουργού να εκδοθούν από φέτος. Για περιουσία αξίας μέχρι 60.000 ευρώ, μειώνεται ο φόρος 30%. Για τους πολύ πλούσιους, πάνω από ένα εκατομμύριο , αφορά 14.841 ιδιοκτήτες και το κόστος είναι 21.800.000 ευρώ. Αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 300 επιπλέον εκατομμύρια δεν είναι σωστό γιατί 465.000.000 ευρώ είναι το δημοσιονομικό κόστος της ρύθμισης μείον 260.000. 000 ευρώ που ήταν το κόστος της προηγούμενης ρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, μένουν 200.000.000 εκατομμύρια και αφορά τον πολύ κόσμο. Μειώνουμε το φόρο για τον πολύ κόσμο, δεν μειώνουμε για τα 14.841 άτομα που είναι πάνω από ένα εκατομμύριο».

Τέλος, υποστήριξε ότι «δεν θα υπάρξει παράταση στις φορολογικές δηλώσεις. Η ημερομηνία ήταν μέχρι 30/06, πήρε ένα μήνα παράταση μέχρι 29/7. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι σε παράταση».

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb